Aplicația Google Maps aduce o serie de beneficii pentru utilizatorii săi. Una dintre este chiar congestionarea traficului. Această funcție este reprezentată cu trei culori: verde, portocaliu și roșu. Culoare verde înseamnă că traficul se desfășoară fără probleme și nu există întârzieri. În același timp, culoarea portocaliu arată că este posibil să întâmpini trafic moderat și întârzieri. În ceea ce privește culoarea roșu, ea arată că există întârzieri în trafic. Cu cât roșul este mai închis, cu atât traficul se mișcă mai lent.
Până la sfârșitul anilor 2000, Google obișnuia să colecteze date de la senzorii de trafic, dar și de la camere. Aceste dispozitive au fost amplasate pe drumuri de departamentele guvernamentale de transport și diverse companii private. Senzorii și camerele de trafic folosesc o varietate de senzori și camere pentru a detecta traficul. Aceste informații sunt apoi utilizate în diverse scopuri, inclusiv de Google Maps.
De unde primește Google Maps toate informațiile
În zilele noastre, Google primește o mulțime de informații în legătură cu traficul chiar de la noi. Odată ce utilizatorii permit serviciului Google Maps să acceseze locația de pe telefonul lor, sunt de acord și cu preluarea de date. Mai mult decât atât, Maps își poate da seama de timpul mediu necesar oamenilor pentru a parcurge o anumită porțiune de drum la anumite ore și zile.
Atât de mulți oameni folosesc Google Maps încât Google poate obține informații precise ale traficului doar folosind locația ta. Este important de precizat că toate aceste lucruri se întâmplă în timp real.
În plus, nici măcar nu are nevoie de atât de mulți oameni pentru a știi ce se întâmplă în trafic. Maps îți calculează viteza și presupune că, dacă mergi mai lent, există ambuteiaje. Totuși, trebuie să recunoaștem că această metodă nu e mereu cea mai eficientă, de vreme ce încă există suficienți șoferi care preferă să circule cu viteze extrem de reduse, notează Playtech.