Putin s-a făcut de râs în fața unor copii. Ce a făcut liderul de la Kremlin ca să pară mai înalt

Putin s-a făcut de râs în fața unor copii. Ce a făcut liderul de la Kremlin ca să pară mai înalt Sursa foto: Kremlin

Vladimir Putin a participat, vineri, 4 noiembrie, la o ceremonie publică în Piața Roșie din Moscova, cu ocazia Zilei unităţii naţionale ruse. Președintelui rus nu îi place să fie depășit de nimeni. El s-a încălțat cu cea mai înaltă pereche de pantofi și s-a cățărat chiar pe o bordură la poza de grup.

Vladimir Putin a depus vineri, 4 noiembrie, un buchet de trandafiri roșii la monumentul lui Minin și Pojarski din Piața Roșie. Liderul de la Kremlin a participat la un eveniment cu ocazia Zilei unităţii naţionale ruse. Acest lucru chiar a fost ilustrat din plin pe pagina oficială a Kremlinului.

Președintele rus a fost însoțit de un grup de copii și tineri, unii dintre ei din organizații de voluntari, îmbrăcați în uniforme militare de camuflaj. De asemenea, și Putin a fost îmbrăcat foarte îngrijit. Totuși, un detaliu a atras atenția tuturor. Este vorba de pantofii pe care șeful statului îi purta.

Vladimir Putin nu vrea să fie depășit de nimeni

Putin a ales pentru ceremonie o pereche de pantofi cu toc înalt și talpă groasă cu ajutorul cărora a mai câștigat câțiva centimetri.  Mai mult decât atât, la fotografiile de grup cu tinerii voluntari care l-au însoțit la ceremonie, președintele rus a profitat de o bordură de la baza monumentului. El chiar s-a cățărat pentru a fi puțin mai înalt. Vladimir Putin nu este un bărbat înalt. Un articol din The Guardian în legătură cu statura liderilor lumii îl situa pe președintele rus la cota de 1,70 m.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Kremlin

În timpul ceremoniei, Putin a anunţat că au fost mobilizaţi circa 318.000 de rezervişti pentru consolidarea trupelor ruse în Ucraina. Țarul de la Kremlin a insistat că civilii aflaţi în provincia ucraineană sudică Herson „trebuie îndepărtaţi” din zonele periculoase de luptă. În același timp, trupele ruse se confruntă cu o contraofensivă a armatei ucrainene în această provincie ocupată parţial de Rusia.

„Avem deja 318.000. De ce 318.000 ? Pentru că voluntari continuă să sosească. Numărul voluntarilor nu scade”, a spus Putin la scurta ceremonie desfăşurată în Piaţa Roşie din Moscova. Președintele a decretat pe 21 septembrie mobilizarea parţială a circa 300.000 de rezervişti pentru a consolida trupele care iau parte la agresiunea contra Ucrainei, notează Digi24.