După Ucraina ar putea urma România? Documentul cu care Vladimir Putin și-ar putea justifica un eventual atac

După Ucraina ar putea urma România? Documentul cu care Vladimir Putin și-ar putea justifica un eventual atacVladimir Putin și România Sursa foto: Facebook

Un raport privind glorificarea nazismului, publicat de Rusia la sfârșitul lunii august, punctează informații false la adresa României, motive numai bune pentru a justifica o invazie asupra țării noastre.

Prin raportul rusesc, Rusia încearcă să demonstreze că legionarismul, nazismul, neonazismul ar fi mișcări continue și de profunzime în România.

Putin încearcă să găsească motive pentru a ataca România

Potrivit acestui raport privind glorificarea nazismului, dar care cuprinde însă informații false despre țara noastră, România ar fi nazificată și ar încerca să își retesteze granițele până la Odessa. De asemenea, documentul exprimă ideea că ultranaționalismul și rusofobia ar fi intens răspândite la noi.

Raportul a fost publicat pe data de 30 august pe site-ul ministerului de Externe de la Moscova, iar elementele invocate în el sunt folosite ca justificare pentru un atac asupra României.

Țara noastră nu este însă singura țintă, lângă noi aflându-se și Polonia. Aici, neonazismul apare ca o mișcare consolidată, iar scoaterea în afara legii a tuturor simbolurilor Uniunii Sovietice apare ca un act de nerecunoștință, fiindcă Rusia continuă să confunde invadarea cu eliberarea Poloniei.

România, văzută ca o amenințare la adresa Rusiei

Putin a început să considere țara noastră ca o amenințare la adresa Rusiei, pentru că România a fost încă de la începutul războiului în prima linie în ceea ce privește ajutorarea Ucrainei.

Aceeași idee rezultă și din discuțiile cercului de înalți oficiali occidentali, în care sunt incluse și România și Polonia, ca singure reprezentante ale Europei de Est.

Potrivit oficialilor de la București, țara noastră a contribuit la evacuarea a circa 60% din cerealele ucrainene, din februarie și până în luna septembrie, folosind mai ales transportul pe Dunăre: peste două milioane de tone au venit prin Constanța și alte 2,5 milioane de tone au trecut prin Sulina.

Mai mult, prin România ajung în Ucraina multe ajutoare umanitare și strategice. Astfel, România, la fel ca Polonia, a pus la dispoziție un culoar sigur de aprovizionare a Ucrainei, potrivit dw.ro.

Se pare că Rusia consideră Polonia și România o amenințare la adresa sa, nefiind exclusă posibilitatea ca și noi să ne aflăm pe lista de țări „neprietenoase”, pe care președintele rus a creat-o.

Ne puteți urmări și pe Google News