Vladimir Putin are o nouă strategie. „Încercăm să prevenim moartea cetățenilor ucraineni”

Vladimir Putin are o nouă strategie. „Încercăm să prevenim moartea cetățenilor ucraineni” Sursa: Dreamstime.com

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia încearcă să prevină moartea cetățenilor ucraineni și să reducă potențialul militar al Ucrainei.

Forțele Armate ale Rusiei vor să reducă potențialul militar al Ucrainei, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. El a acuzat că „regimul de la Kiev continuă să desfășoare acțiuni teroriste” și că soldații lui Putin nu vor mai ucide civili.

„Prin atacuri de arme de înaltă precizie, continuăm să lovim în mod eficient facilitățile de infrastructură militară, precum și facilitățile care afectează declinul potențialului militar al Ucrainei. În același timp, se iau măsuri exhaustive pentru a preveni moartea cetățenilor ucraineni”, a declarat Șoigu, marți, într-o conferință telefonică. El a menționat că „regimul de la Kiev continuă să desfășoare acțiuni teroriste pentru a distruge civilii și a distruge facilitățile sociale”. „Forțele armate ale Ucrainei nu încetează să bombardeze centrala nucleară Zaporojie, punctele de evacuare și locurile de distribuție a ajutorului umanitar, provocând în mod deliberat greve țintite asupra concentrărilor populației civile”, a declarat ministrul rus al apărării.

Rusia a lansat în ultimele zile mai multe atacuri împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev, potrivit Tass.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serghei Șoigu, mesaj pentru Volodimir Zelenski

Azi, armata lui Putin a cerut și „angajamente” prin care să nu folosească culoarul destinat exportului cerealelor în scopuri militare, în urma unui atac asupra Flotei ruse la Marea Neagră. „Nu poate fi vorba despre garantarea securităţii a ceva în această zonă, atât timp cât Ucraina nu îşi va asuma angajamente suplimentare să nu folosească această rută în scopuri militare”, a anunţat luni, într-o postare pe Telegram, Ministerul rus al Apărării.

Sursă: Igor Dolgov | Dreamstime.com

Și Vladimir Putin a cerut garanții Ucrainei. „Trebuie să garanteze că nu va exista nicio ameninţare la adresa securităţii navelor civile”, a declatrat liderul de la Kremlin, care a acuzat Ucraina de faptul că este o „ameninţare”, în urma atacării sâmbătă a Flotei ruse la Marea Neagră.

„Acest atac a fost lansat de Ucraina împotriva navelor Flotei ruse la Marea neagră (...). Ei au creat un pericol la adresa navelor noastre şi navelor civile”, a acuzat Putin.