Exclusiv. La Kiev e festivalul demiterilor. Secretul pe care nu l-a luat în calcul Zelenski. Video

Exclusiv. La Kiev e festivalul demiterilor. Secretul pe care nu l-a luat în calcul Zelenski. Video Volodimir Zelenski: Sursa foto: Arhiva EVZ

La Kiev e festivalul demiterilor. Presedintele ucrainean recurge la gesturi disperate: în fiecare zi mai demite un general, un comandant de operațiuni sau un șef de serviciu secret.

Preşedintele ucrainean  l-a demis pe prim-vicesecretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare, Ruslan Demcenko, pe seama căruia o investigaţie jurnalistică a pus un acord semnat în anul 2010 şi care a favorizat ocuparea peninsulei Crimeea de către Rusia, a relatat luni agenţia EFE.

Eroism, dar nu pe pielea europenilor

În tot acest timp, Europa se duce în cap din punct de vedere economic, inflația crește, crizele se țin lanț, iarna se anunță teribilă. Președintele Zelenski a acuzat trădarea sau incompetența unor apropiați, iar în unele cazuri se vorbește chiar de colaboraționismul unor ucraineni cu dușmanul rus. 

Lumea s-a cam săturat de eroismul lui Zelenski și ar cam vrea să vadă încheiat conflictul care a generat actuala situație economică. Dar, dacă ne luăm după premierul Viktor Orban - a cărui vizită în România a pus concetățenii pe jar, week-end-ul trecut - europenii n-au mare lucru de spus în această situație, fiind vorba de un război care se poate încheia doar după negocieri directe SUA-Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Curea: Rușii când se retrag, lasă rezistențe clandestine

Robert Turcescu și invitații săi, jurnaliștii Victor Ciutacu și Mirel Curea, au comentat ce șanse sunt să se încheie războiul ținând cont de ultimele evoluții de la Kiev. Turcescu a reamintit că o disperare a demiterilor l-a apucat și pe Ceaușescu, cu puțin timp înainte de Revoluție.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

Turcescu: Fie că vorbim despre soldați, fie că vorbim de șefi de servicii secrete, fie chiar de prietenul din copilărie, pe care l-a pus șef la servici4i... Ce e cu omul? Ne dă de înțeles că avem de-a face inclusiv cu trădători.

Ciutacu: S-au dovedit ineficienți în a stârpi sistemul de trădători din interiorul sistemului cu S mare.

Curea: Rușii, când se retrag de undeva, lasă niște rezistențe clandestine

Curea: Zelenski descoperă un lucru pe care ar fi trebuit să îl știe. Rușii când se retrag de undeva, dacă putem considera destrămarea Uniunii Sovietice o retragere - și putem considera - lasă niște rezistențe clandestine de sparg avioane. Rezistență clandestină, așa îi zice. În România au lăsat 30.000 de conserve. (...) În 48 de ore o treime din vecinii noștri au devenit civili. Același lucru l-am văzut cu ochii mei în timpul puciului de la Moscova. I-am văzut cu ochii mei cum s-au activat. (...) Iliescu a reactivat toată rețeaua KGB-istă.

Ciutacu: Noi trebuie să fim solidari la nasoale

Turcescu: E aceeași situație la Zelenski?

Curea: Absolut. Are niște surprize de n-are aer. Bineînțes că îi reproșezi șefului contraspionajului, șefului securității interne.

Turcescu: Mie personajul ăsta mi se pare că a luat-o razna.

Ciutacu: Tăntălăul ăsta e ce i se putea întâmpla mai rău omenirii în actualul context.

Curea: Europa asta plătește un preț că l-a mângâiat pe cap pe Putin de zeci de ani. Sigur, moral ar fi să se ducă la luptă cu Putin Merkel și toți ăia care au profitat.

Ciutacu: Știi ce mă irită? Unii au profitat de relații privilegiate cu Putin și noi trebuie să fim solidari la nasoale.

Emisiunea integrală:

lă:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro