Simona Halep a depus contestație la TAS. Ce o așteaptă pe jucătoare

Simona Halep a depus contestație la TAS. Ce o așteaptă pe jucătoare Sursa: Facebook/ Simona Halep

Simona Halep a depus contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în ceea ce privește acuzațiile de dopaj. Jucătoarea avea la dispoziție 21 de zile pentru a ataca decizia de suspendare din sport și pentru a dovedi că este nevinovată.

TAS a primit deja contestația Simonei Halep

TAS a primit constestaţia Simonei Halep. Urmează ca sportiva să fie înştiinţată privind data procesului, dar şi modalitatea prin care se va desfăşura acesta. Ulterior, apărătorii Simonei vor fi întrebați dacă doresc un unic judecător sau un complet de judecată.

În acest sens, jucătoarea de tenis a fost deja sfătuită să accepte un complet format din trei judecători, deoarece acolo vor fi păreri diferite şi şanse mai mari de câştig, susţin surse din zona juridică.

Halep va trebui să se prezinte la proces, spre deosebire de perioada din pandemie când cazurile au fost judecate în online. Potrivit unor surse, acest lucru este unul pozitiv pentru sportiva română, prezența ei putând fi decisivă în luarea unei decizii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea a fost sfătuită să nu lase totul în seama avocaților, potrivit Orange Sport.

Echipa de apărare a Simonei este formată din mai mulți avocați, printre care s-ar afla și un avocat de la Uniunea Europeană și cel care a făcut parte din echipa de avocați care a elaborat legea antidopingului.

Simona Halep nu poate scăpa de suspendarea din sport

Șansele ca Simona Halep să scape de suspendarea pentru dopaj sunt minime, este de părere fostul campion de tenis, Patrick McEnroe. El este sigur că Simona Halep va fi suspendată după ce a fost testată pozitiv la substanța interzisă, Roxadustat.

„Să spunem doar de dragul discuției că asta s-a întâmplat. Până la urmă, tot un test pozitiv este. Dacă se dovedește că cineva i-a dat acea substanță, iar ea nu a știut, atunci poate că suspendarea nu va fi atât de drastică. În acest caz, nu cred că trebuie să spunem că Simona este o victimă. Ca atlet trebuie să fii responsabil. Ea este o femeie matură, cu mari succese de-a lungul carierei”, a spus Patrick McEnroe, citat de Tennis World USA.