Academia de Poliție, reclamată de Sindicatul Europol: „Nu vă putem descrie mirosul greu şi înţepător care te determină să îţi pui mâna la nas”

Academia de Poliție, reclamată de Sindicatul Europol: „Nu vă putem descrie mirosul greu şi înţepător care te determină să îţi pui mâna la nas” Sursa: Dreamstime.com

Sindicatul Europol a publicat fotografii cu toaletele insalubre de la Academia de Poliție. Instituția europeană a reclamat că există mai multe nereguli, printre care scurgeri, infiltraţii, igrasie, rugină, mizerie, mucegai și chiar și șobolani.

Sindicatul Europol a transmis că au existat încercări de a ascunde neregulile chiar din partea celor din conducerea Academiei de Poliție.

Sindicatul Europol reclamă neregulile de la Academia de Poliție

Luni, Europol a decis să reclame condițiile insalubre din locuința studenților din cadrul Academiei de Poliție. Printre acestea, s-a constatat că există chiar și câte 16 studenți cazați într-o cameră, dar și că aceștia nu au apă caldă, multe dintre toalete fiind nefuncţionale.

„Pentru că s-a încercat distorsionarea realităţii de către conducerea Academiei de Poliţie, afirmându-se că pozele/video sunt excepţii din pavilioanele cu dormitoare, mai jos vă prezentăm imagini din grupurile sanitare din incinta sălilor de curs ale Facultăţii de Jandarmi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dincolo de scurgeri, infiltraţii, igrasie, rugină, mizerie, mucegai, nu vă putem descrie mirosul greu şi înţepător care te determină să îţi pui mâna la nas pe perioada cât te afli în baie”, a transmis Sindicatul Polițiștilor europeni în cursul zilei de marţi.

Condițiile în care locuiesc studenții de la Academia de Poliție sunt mai rele decât cele din penitenciare

Sindicatul Europol a făcut mai multe postări pe pagina de Facebook, demonstrând condițiile în care studenții de la Academia de Poliție din București sunt nevoiți să locuiască. Tinerii care aleg să devină polițiști sunt obligați să locuiască în condiții mai rele decât cele din penitenciar, au acuzat sindicaliștii.

Prima postare pe rețeaua de socializare a fost făcută luni seara, pe 24 octombrie. „Bine ați venit în Academia de Poliție. Acesta este rezultatul managementului performant din ultimii ani”.

De asemenea, pe lângă mesajul transmis, sindicaliștii au adăugat și poze pentru a arăta situația cu exactitate. Sindicaliștii susțin că „studenții Academiei de Poliție sunt buni doar pentru momentele de ceremonie în care reprezentanții M.A.I. le aduc la cunoștință cât de importanți sunt pentru instituție și societate”.

Studenții de la Academia de Poliție stau cu șobolani în cameră

„De veghe cu șobolanii la Academia de Poliție. Condițiile insalubre în care studenții stau timp de 3 ani de zile au dus la apariția șobolanilor pe holurile institiuției”, au scris sindicaliștii în descrierea videoclipului. Mai mult decât atât, în acel videoclip chiar sunt arătate rozătoarele care și-au găsit noua locuință alături de studenți.

În plus, tinerii sunt nevoiți să stea câte 16 într-o singură cameră. Ei nu au un loc anume unde să își realizeze igiena personală, iar multe dintre toalete nu funcționează. În același timp, ei nu au parte nici de apă caldă. În acest context, sindicaliștii și-au pus întrebarea ce părere are Raed Arafat, șeful DSU, în legătură cu normele de securitate la incendiu.

În plus, Sindicatul Europol a mai afirmat că viitorii polițiști stau pe durata studiilor în condiții mult mai proaste decât în orice penitenciar din țară. „Între timp, cei ce nu sunt capabili să-i mintă pe studenți referitor la soluționarea problemelor de cazare, sunt îndemnați să-și caute alt loc de muncă”, au scris sindicaliştii pe Facebook, conform Știri pe Surse.