Șobolanii din Sectorul 1 vor avea viață lungă. Programul de salubrizare stradală, diminuat din cauza datoriilor la Romprest

Șobolanii din Sectorul 1 vor avea viață lungă. Programul de salubrizare stradală, diminuat din cauza datoriilor la Romprest

Romprest, firma care oferă servicii de salubrizare va presta, începând de duminică, programe de curățare a străzilor cu frecvență redusă. Consilierul local PNL Dan Podaru de la Primăria Sector 1 a cerut demiterea lui Clotilde Armand din funcția de primar al Sectorului, dată fiind lipsa ei de competență.

Asta pentru că Primăria Sectorului 1 nu a achitat la timp facturile restante mai mari de 10,5 milioane lei pentru serviciile oferite de Romprest.

Primăria Sectorului 1 are datorii la Romprest. Bucureștenii vor avea de suferit

„Operatorul delegat Romprest a respectat întocmai prevederile din protocolul semnat între părți, în interesul asigurării continuității serviciului. Singura obligație în sarcina autorității contractante în Protocolul invocat a fost aceea a asigurării finanțării continue a serviciului de către Sectorul 1, conform obligațiilor sale legale, prin achitarea la termenul asumat a facturilor emise pentru serviciile prestate în conformitate cu programele anexă la protocol.

Or, Autoritatea contractantă a încălcat această singură obligație asumată, la data prezentei înregistrându-se restanțe la plata facturilor curente aferente lunilor iulie și august 2022, în cuantum de peste 10,5 milioane lei, facturi care au termenul de scadență depășit cu peste 30 de zile, cu mult peste cele cinci zile asumate de către Sectorul 1 prin Protocolul nr.2. Așadar, motivul suspendării acestui Protocol este neîndeplinirea de către Autoritatea contractantă a obligațiilor asumate” a transmis Romprest prin notificarea trimisă către Primăria Sector 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consilierul PNL Sector 1 Dan Podaru cere demisia lui Clotilde Armand

Profesorul Dan Podaru, care este și consilier local PNL în cadrul Primăriei Sector 1 a declarat că nu avea cunoștință de astfel de datorii ale administrației de Sector. Acesta a acuzat că edilul Clotilde Armand dă dovadă de lipsă de profesionalism și chiar că ar avea intenții obscure. Astfel, acesta cere demisia primarului de Sector.

„Aflu în premieră această informație. Sincer, am sperat că drama existentă la nivelul Sectorului 1, referitoare la curățenia stradală și salubritate, să se încheie. Administrația Clotilde Armand demonstrează, într-o manieră clară, o lipsă de profesionalism și, mai mult decât atât, intenții ascunse. De doi ani, primarul Clotilde Armand creează dramă după dramă la nivelul cetățenilor din Sectorul 1. Acest lucru nu mai poate continua. Este momentul ca primarul Clotilde Armand să demisioneze. Prin rezilierea acestui protocol, vom reveni la situația dramatică din vara anului trecut, când munții de gunoaie erau prezenți pe străzi, iar șobolanii deja erau cât pisicile. Este o situație dramatică, iar primarul Clotilde Armand dă dovadă de inconștiență făcând aceste lucruri.

O soluție este, așa cum consilierii PNL au spus permanent, atacarea, în instanță, a oricărui protocol, a oricărui contract. Însă, până la pronunțarea instanțelor, într-o manieră definitivă, contractele trebuie respectate. Contractul de salubritate trebuia respectat, iar Clotilde Armand trebuia să ofere curățenie cetățenilor din Sectorul 1, cetățeni care, din punctul nostru de vedere, al consilierilor PNL, sunt pe primul loc. Trebuia să le respecte sănătatea, viața și traiul decent. Acesta este sensul pentru care noi am fost aleși, iar Clotilde Armand a fost aleasă ca primar”, a conchis consilierul PNL Dan Podaru, conform Dcnews.ro.