„Bucătarul lui Putin”, mesaj pentru deputații ruși. „Să pună mâna pe mitralieră.” Care este planul acestuia

„Bucătarul lui Putin”, mesaj pentru deputații ruși. „Să pună mâna pe mitralieră.” Care este planul acestuia Sursă: Vadym Farion | Dreamstime.com

Evgheni Prigojin, cunoscut ca „bucătarul lui Putin”, i-a rugat pe deputații ruși să meargă la război și să apere Rusia. Acesta este împotriva ministrului apărării, Serghei Șoigu, și încearcă să îi fure funcția.

Fondatorul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, supranumit „bucătarul lui Putin”, le-a cerut deputaților din Duma de Stat „să se strângă grămadă” și să „să pună mâna pe mitralieră sau măcar pe lopată” în război.

El a precizat că deputații trebuie să se gândească la binele Rusiei și să consolideze societatea. „Acum este nevoie să ne consolidăm societatea. Acei oameni care vorbesc de ani întregi de la pupitru (parlamentarii – n.r.) trebuie să înceapă să facă ceva. Unde sunt comuniștii strâns uniți din Partidul Comunist al Federației Ruse, unde este Partidul Liberal Democrat, căruia îi pasă de Rusia și care, rămas fără Jirinovschi, vedem cu toții că s-a transformat într-un circ? Nu ai vorbesc de Partidul Patria, pe care l-am susinut prostește la un moment dat, sperând că acolo se formează patrioți adevărați.”, a spus acesta.

Ce urmărește fondatorul Wagner

Evgheni Prigojin a declarat că adevărata slujire a patriei înseamnă ca oamenii să lupte cu toate forțele și să nu renunțe. „Singurii care participă la viața țării sunt coaliția lui Mironov cu Prilepin și Rusia Unită, reprezentată de Turciak, Milonov, Valuev și alți câțiva deputați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin urmare, le cer domnilor «aleși» să se strângă grămadă și să conducă unități cum sunt cele ale Wagner. Iar cei care nu au calități organizatorice, să pună mâna pe mitralieră sau măcar pe lopată. Acesta este beneficiul real. Aceasta este adevărata slujire a patriei-mamă”, le-a transmis „bucătarul lui Putin” depuțaților ruși, potrivit mesajului publicat de compania sa.

Evgheni Prigojin nu este încânat de armata lui Putin și nici de ministrul apărării, Serghei Șoigu, căruia ar vrea să-i ia locul, potrivit mai multor surse. El îl are alături ăe liderul cecen Ramzan Kadîrov, iar planul lor este să fie la conducere.

„Prigojin continuă să dea drumul în spațiul public la clipuri video care îl prezintă ca pe un mare nenorocit, ceea ce îi place și îi aduce adorație din partea militanților însetați de sânge, care cred că Putin e slab. Iată-l aici spunându-le unor recruți proaspăt amputați că «vă bandajăm și vă trimitem înapoi la luptă»”, a scris Christo Grozev într-un mesaj pe Twitter, comentând un video în care fondatorul Wagner stă de vorbă cu patru tineri îmbrăcați în civil, dintre care doi au câte un picior amputat, potrivit Nexta.