Google lansează un prim model de smartwatch. La ce preț se ridică dispozitivul Google Pixel Watch

Google lansează un prim model de smartwatch. La ce preț se ridică dispozitivul Google Pixel Watch Sursa: Androidcentral.com

Pixel Watch este primul smartwatch creat de Google și are la bază tehnologia Fitbit. În ce privește costurile, prețul pentru un astfel de ceas pleacă de la 349 de dolari pentru modelul de bază.

Pixel Watch se vrea a fi principalul competitor al seriei Apple Watch, compatibilă doar cu dispozitivele iPhone, astfel că smartwatch-ul celor de la Google poate fi conectat inclusiv la telefoanele Android.

Google lansează Pixel Watch

În ce privește specificațiile, Pixel Watch dispune de un cadran rotund, de doar 41 mm, subţire şi ușor, căci are doar 32 de grame fără brăţară. Acesta este disponibil în trei nuanțe: negru, argintiu şi auriu și poate fi accesorizat cu brățări din diferite materiale și de diferite culori, în funcție de preferințele clienților.

Compania Google a explicat că întregul cadran al Pixel Watch este făcut din oţel inoxidabil reciclat în proporţie de 80%.  Bateria dispozitivului Google este de 294mAh, cu o autonomie de circa 24 de ore, iar încărcarea completă durează circa 80 de minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pixel Watch a împrumutat cipul Exynos 9110 de la gigantul Samsung, însă utilizează şi un procesor secundar, numit Cortex M33, cel care are rolul de a optimiza bateria. La capitolul noutăți, Pixel Watch dispune de o memorie RAM de până la 2GB, de altfel un record în rândul smartwatch-urilor.

Cu ce funcții vine Pixel Watch

Pixel Watch are mai multe funcții disponibile, printre care GPS, LTE şi NFC pentru plăţi wireless, integrând și multe dintre aplicațile create de Google: G-mail, Calendar ori funcția de navigare pe Maps. În plus, ceasul Pixel Watch măsoară nivelul de oxigen din sânge sau pulsul. De altfel, toate funcțiile de acest timp au fost create de Fitbit.

Cea mai ieftină versiune a Pixel Watch ar putea valora circa 349 de dolari, iar cea cu conexiune de date va fi mai scumpă, de aproximativ 400 de dolari. Noul dispozitiv Google va putea fi achiziționat începând cu data de 13 octombrie, conform AFP.

Google, noi opțiuni pentru utilizatorii săi

Compania Google a lansat în primăvara acestui an o nouă funcție, numită „multisearch”, capabilă să faciliteze „căutările” care nu se găsesc atât de ușor, grație opțiunii de combinare a textului cu imagini, pentru o redare mai clară și mai independentă a intereselor de căutare ale utilizatorilor.

Google încearcă să flexibilizeze și mai mult cuvintele care apar pe ecran, astfel că a dezvoltat această funcție în speranța de a consolida un motor de căutare care să utilizeze și imagini, nu doar text.

Există Google Lens, care din 2017 este conceput să identifice obiectele din imagini sau să traducă automat un text, atunci când privim camera telefonului mobil, dar reprezentanții companiei vor să meargă mai departe de atât.

Unde se găsește funcția multisearch?

Funcția multisearch se găsește atingând pictograma cu camera foto din zona dreaptă a barei de căutare, care va deschide Google Lens. Aveți posibilitatea de a încărca fotografii sau chiar să faceți unele noi, urmând ca mai apoi să fie aleasă opțiunea „add to your search”, ceea ce vă permite să adăugați și cuvinte, pentru o căutare și mai fidelă.

Google anunțase în luna septembrie 2021 că va utiliza un sistem de învățare automat, numit MUM, adică „multitask unified model”, care a fost prezentat în luna mai și despre care Lizz Reid declara că l-ar putea introduce în lunile ce vor urma, din dorința de a optimiza performanțele motorului de căutare Google.

În legătură cu opțiunea de a combina sunete pentru a descoperi noi tipuri de muzică prin intermediul motorului de căutare, Reid anunță că are în vedere exact acest lucru, anume combinarea unor intrări diverse în ansamblul motorului de căutare, de la imagini, până la sunete: „Acesta va fi doar începutul”, a spus Liz Reid, vicepreședintele Google Search.