Bloomberg: Prin mobilizarea parțială, Rusia are ca scop anexarea altor teritorii

Bloomberg: Prin mobilizarea parțială, Rusia are ca scop anexarea altor teritorii Sursa foto: Ziare.com

Kremlinul nu a abandonat planurile sale de a anexa alte teritorii ucrainene. Cu toate acestea, jurnaliștii americani cred că cei 300.000 de recruți neantrenați nu pot să schimbe situația de pe câmpul de luptă.

După mobilizarea anunțată, Rusia își poate reînoi încercările de a ocupa alte regiuni ucrainene, inclusiv Harkov și Odesa. Acest lucru este raportat de agenția Bloomberg care face referire la surse apropiate de Kremlin.

Vladimir Putin nu renunță la obiectivul său

Interlocutorii publicației informează că, în ciuda eșecului armatei ruse pe front, Vladimir Putin nu renunță la obiectivul său de a anexa mai multe regiuni ale Ucrainei. Ca rezultat, acest lucru va lăsa Ucraina doar cu o parte din teritoriul de dinainte de război, spun ei.

„Oficialii ruși sunt încrezători că trupele lor vor putea duce Ucraina într-o fundătură și vor ajunge la un fel de reglementare care să confirme cel puțin unele dintre cuceririle lor”, spun jurnaliștii.

Ne puteți urmări și pe Google News
Campania de mobilizare din Rusia a scos numeroși oameni în stradă, în mai multe orașe, care nu doresc să lupte în războiul lui Vladimir Putin din Ucraina. Mai multe imagini circulă pe rețelele de socializare cu ciocnirile dintre manifestanții care se opun mobilizării și polițiști. Pe fundal se pot auzi focuri de armă, dar și strigătele membrilor familiilor celor recrutați cu forța.

Peste 300.000 de recruți neantrenați, pe care Kremlinul îi aruncă deja în războiul din Ucraina

Cu toate acestea, 300.000 de recruți neantrenați, pe care Kremlinul îi aruncă deja în războiul din Ucraina, este puțin probabil să reușească să schimbe situația de pe front. Cu toate acestea, potrivit analiștilor militari, aceștia vor fi suficienți pentru a opri avansul armatei ucrainene.

În același timp, Ucraina promite să continue contraofensiva și să recapete toate teritoriile capturate de țara agresoare.

Partenerii Ucrainei declară că nu vor înceta să-i susțină pe ucraineni în lupta lor, în ciuda amenințărilor nucleare și a șantajului cu gaz de la Kremlin.

În același timp, Kievul face apel la aliații săi să mărească numărul de arme în limitele ajutorului militar, inclusiv tancuri, rachete cu rază mai lungă de acțiune și avioane de luptă. Cu toate acestea, SUA și Europa sunt încă precaute cu privire la extinderea tipurilor de arme furnizate Ucrainei.