Rușii încearcă să fugă de război. Imagini din satelit scot la iveală cozile uriașe de la granița cu Georgia

Rușii încearcă să fugă de război. Imagini din satelit scot la iveală cozile uriașe de la granița cu Georgia

Noi imagini din satelit arată un număr mare de ruși care fug în Georgia și Mongolia. Imaginile arată cozi de vehicule - camioane de marfă și mașini - care așteaptă în ambuteiaje lungi, încercând să treacă granița.

La un moment dat, așteptarea estimată pentru intrarea în Georgia a atins 48 de ore, peste 3.000 de vehicule făcând coadă pentru a trece frontiera, a informat presa de stat rusă. Capitala Georgiei, Tbilisi, a cunoscut deja un aflux de aproximativ 40.000 de ruși de când Moscova a invadat Ucraina pe 24 februarie, potrivit statisticilor.

Cozi la granița cu Georgia

Oficialii germani și-au exprimat dorința de a ajuta rușii care abandonează serviciul militar și au cerut o soluție la nivel european. Iar în Franța, senatorii susțin că Europa are datoria de a ajuta și au avertizat că neacordarea refugiului rușilor care fug ar putea reprezenta o bilă albă pentru Putin.

Cu toate acestea, alte țări din Uniunea Europeană nu consideră că ar trebui să ofere ajutor bărbaților ruși care fug din țară. Printre acestea se numără Lituania, care se învecinează cu Kaliningrad. Ministrul său de externe, Gabrielius Landsbergis, a postat pe Twitter: „Rușii ar trebui să rămână și să lupte. Împotriva lui Putin”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fuga bărbaților ruși din calea războiului

Omologul său din Letonia a spus că exodul prezintă „riscuri considerabile de securitate” pentru blocul celor 27 de națiuni și că cei care fug acum nu pot fi considerați persoane cu conștiință, deoarece nu au acționat când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

O persoană care a reușit să fugă în Finlanda a declarat că cei care rămân în urmă și protestează riscă să fie uciși. Aleksander - nu este numele său real - a spus: „Toate acele proteste care au loc în Rusia sunt dispersate. Rusia este un stat polițienesc condus de tirani și vor avea destule forțe pentru a dispersa cetățenii.".