Ponta le dă peste nas foștilor colegi: „Nu există că nu te lasă Bruxelles-ul”. Pensiile şi salariile se pot mări, de fapt

Ponta le dă peste nas foștilor colegi: „Nu există că nu te lasă Bruxelles-ul”. Pensiile şi salariile se pot mări, de fapt Sursa Foto: Arhiva EVZ

Victor Ponta exclude din start motivul invocat de foștii săi colegi din PSD, anume că Burxelles-ul nu permite mărirea pensiilor şi salariilor mici. Fostul premier a propus o strategie pentru creșterea veniturilor: „Să inverseze, să dea mai mult celor cu pensii şi salarii mai mici şi mai puţin celor cu venituri mai mari”.

Victor Ponta a explicat şi în ce fel ar trebui mărite pensiile şi salariile mici, şi efectul pe care l-ar avea asupra economiei românești subliniind foarte clar: „ideea că UE nu ar permite autorităților din țara noastră să mărească pensiile este falsă”.

„Eu n-am mai auzit până acum, că nu ne lasă Bruxelles să mărim pensiile. Ia şi mărește-le, că nu îți face nimic Bruxelles-ul. Problema e că nu poți să îi dai celui cu 10.000 de lei 20% şi tot 20% si celui cu 1.000. Eu speram că aici va face PSD ceva. Nici PNL nu ar avea ce să zică. Aici speram eu să inverseze, să dea procent mai mare celor care au mai puțin”, a declarat fostul premier.

Ponta: Pensionarii nu pleacă cu banii în Dubai

Victor Ponta atrage atenția guvernanților spunându-le că pensionarii cheltuiesc toţi banii în România, deci pensiile lor se întorc în economie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Daţi banii pensionarilor, că ei se întorc înapoi, îi bagi înapoi în economie, că pensionarii nu pleacă în Dubai cu ei. Cred că nu e o minte limpede. Domnul Ciucă este un militar extraordinar de bun, dar partea economică nu o cunoaște. Încearcă să o învețe, dar nu poți să înveți atât de repede.

Azi a fost iar o zi pierdută, s-a dus toata ziua pe discuții despre salariile parlamentarilor. Deja sunt probleme legate de cheltuieli la iarnă, cele obișnuite, nu de lux. Dar te plângi şi ce se poate întâmpla? USR nu mai vine, a fost si am văzut ce au făcut. George Simion e în opoziție, e cu nunta… În 2020, în campanie electorala, toți spuneau despre creșterea pensiilor, inclusiv Orban. Nimeni nu s-a mai ținut de cuvant”, a mai subliniat fostul premier Victor Ponta.

Fostul premier, despre războiul din Ucraina: Eu cred ca nu exista niciun pericol pentru Romania

Victor Ponta este convins de faptul că războiul din Ucraina nu ne va afecta direct, iar toată această propagandă este pentru a se cumpăra cât mai multe arme.

„Daca ma întrebați pe mine, s-ar putea să dezamăgesc. Eu cred că nu există niciun pericol pentru România, România nu va fi lovită, toată această propagandă este pentru a cumpăra mai multe arme. Scutul anti rachetă e pentru rachete de la 10-15 kilometri. Nu ne atacă nimeni, dar cred că escaladarea asta va duce la prelungirea războiului şi vom suferi toți.

Nu am văzut nicăieri că dolarul a trecut de 5 lei. Pe mine şi pe oamenii cu care m-am întâlnit ne interesează daca se opreşte. Ce ne mai interesează este ca România va avea anul acesta un deficit de 30 de miliarde de euro. UE ne da 4, dar restul?”, se întreabă fostul premier.

Eu mergeam cu Dusterul, domnul Iohannis cu BMW

Fostul premier s-a arătat indignat de faptul că deși avem două fabrici producătoare de mașini, instituțiile din România preferă să cumpere de la producătorii din alte ţări.

„Am văzut că cel mai mare contract de achiziție de mașini pentru MAI se face cu o firmă de afară, desi noi avem doua fabrici de mașini. Eu mergeam cu Dusterul, domnul Iohannis, mai deștept, merge cu BMW.

Trebuie mașini de poliţie, salvări noi, mașini de pompieri, dar cumpăram mereu doar ce produc alţii”, a mai spus preşedintele Pro România, Victor Ponta în emisiunea  Andreei Crețulescu, România TV.