Unul dintre cei mai periculoși infractori din Europa se află într-o închisoare din România. Cum încearcă să scape de condamnare

Unul dintre cei mai periculoși infractori din Europa se află într-o închisoare din România. Cum încearcă să scape de condamnare Sursa foto: Arhiva EVZ

Konstantinos Passaris, care a ucis două persoane în România și cinci în Grecia, se află în Penitenciarul din Arad, iar de curând s-a prezentat în fața comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiționată. Criminalul a ispășit 20 de ani de închisoare, fracția minimă pentru deținuții pe viață.

Konstantinos Passaris, supranumit „bestia din Balcani”, a solicitat eliberarea condiționată din Penitenciarul din Arad, motivând că a împlinit fracția minimă la care poate cere acest lucru.

Comisia de propuneri pentru punerea în libertate condiționată i-a refuzat cererea, precizând că nu a avut un comportament ”exemplar” și ”excepțional”, astfel încât să poată fi considerat capabil să se reintegreze în societate.

Criminalul a mai încercat și anul trecut să fie eliberat, dar comisia și-a motivat atunci decizia că încă nu a împlinit cei 20 de ani de detenție.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Din cuprinsul caracterizării aflate la dosar rezultă că deţinutul a adoptat o conduită oscilantă în perioada de detenţie, fiind sancţionat de 9 ori pentru atitudine necuviincioasă faţă de cadre şi nerespectarea Regulamentului de Ordine Interioară, confecţionare şi deţinere de obiecte interzise, sancţiunile fiind ulterior ridicate prin recompensare şi a fost recompensat de 44 de ori.

„Bestia din Balcani” rămâne la închisoare

În aceste condiţii, faţă de perseverenţa infracţională a petentului, în raport cu ansamblul datelor caracteriale şi de personalitate a petentului şi faţă de prezenţa unor dificultăţi în respectarea normelor, aspect care reiese din comportamentul oscilant al condamnatului, instanţa apreciază că cererea nu este întemeiată, condamnatul nefiind pregătit pentru a fi redat societăţii, astfel că va respinge cererea de liberare condiţionată şi va fixa termen pentru rediscutarea situaţiei sale la data de 24.08.2023”, se arată în refuzul comisiei.

Chiar dacă va reuși să scape de închisoare, Passaris va fi trimis în fața judecătorilor greci, el având deja o decizie de extrădare solicitată de autoritățile elene.

În 2000, Passaris a ucis doi polițiști și a rănit un gardian, iar un an mai târziu a împușcat o prostituată. La scut timp a mai ucis o farmacistă și pe sora acesteia.

Bărbatul a reușit să fugă în România, unde a jefuit o casă de schimb valutar, după ce a împușcat un paznic și casier. Câteva zile, el a fost reținut de polițiștii români și trimis în fața justiției, iar în 2002 a fost condamnat la închisoare pe viață, scrie fanatik.ro.