Puțini șoferi știu ce înseamnă toate detaliile de pe permisul lor de conducere. De ce este atât de greu să fie falsificat

Puțini șoferi știu ce înseamnă toate detaliile de pe permisul lor de conducere. De ce este atât de greu să fie falsificat Sursa foto: Dreamstime.com

Permisul auto conține multe elemente pe care majoritatea șoferilor nu le observă. În timp ce datele personale sunt pentru identificarea șoferului, există și elemente pentru a îngreuna falsificarea acestui document.

Noul permis de conducere este un document realizat în conformitate cu prevederile Directivei 2006/126/EC și cu standardele ISO 7810, 7816-1 și 10373. Mai mult decât atât, pe permisul de conducere există diverse modele folosite pentru fundal sau imaginea șoferului gravată cu laser. Aceste lucruri va face ca falsificarea documentului să fie foarte dificilă. Pentru un permis de conducere fals sunt persoane care oferă până la 3.500 de euro.

Totuși, nu toți șoferii știu ce înseamnă toate detaliile de pe permis. Astfel, ți le voi prezenta mai departe. Este bine de știut că actul este realizat din policarbonat. De asemenea, conține o serie de elemente care îi asigură o protecție mai mare. Astfel, datele persoanele ale deținătorului sunt gravate cu laser în straturile interioare ale documentului.

Ce înseamnă câmpurile de pe permisul de conducere

În primul rând, câmpurile 4a și 4b ale permisului de conducere sunt gravate în relief. Astfel, este creat un caracter tactil. Este vorba despre câmpurile care precizează data emiterii actului și data de expirare. De asemenea, și numele și prenumele deținătorului sunt gravate cu laser. Ele au o formă neobișnuită deoarece sunt alcătuite din litere cu dimensiune diferită. Și fereastra care conține fotografia șoferului este este realizată cu laserul. De asemenea, imaginea gravată poate fi vizibilă de pe ambele părți ale permisului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe partea din spate a documentului mai există și alte detalii interesante. Este vorba despre o serie de modele întrepătrunse care nu pot fi reproduse. Ele sunt realizate din linii și forme care se transformă treptat în alte modele și sunt prezente pe tot documentul. Un alt detaliu interesant despre acest model este un desen care are forma unui medalion. El este format din linii cu lățime variabilă. De asemenea, pe partea dreaptă a permisului este prezentat un text de foarte mici dimensiuni. Acesta poate fi identificat cu lupa, potrivit Promotor.ro.