O femeie care îl acuză pe părintele Visarion Alexa de hărțuire, val de postări stranii pe Facebook

O femeie care îl acuză pe părintele Visarion Alexa de hărțuire, val de postări stranii  pe Facebook Sursa foto: WowBiz.ro

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din București, acuzat de hărțuire sexuală, a fost eliberat sub control judiciar, iar Biserica Ortodoxă a anunțat că va deschide o anchetă,. Mai mult, preotul a fost suspendat „de la slujirea preoțească.”

Femeia de 37 de ani îl acuză pe părintele Visarion Alexa că a hărțuit-o ani de zile, viața ei devenind un adevărat calvar.

În postările sale pe Facebook, ea a scris că părintele Visarion Alexa a început să se bage în viața personală a ei, să o jignească și să o amenințe.

„Pentru că nu vreau să fac tot ce vrea dumnealui în legătură cu un băiat, de 2 ani și jumătate părintele Visarion Alexa îmi pune șefii, colegii și clienții (...)  să se bage în viața mea personală, să mă jignească, să mă amenințe. Astăzi a fost a doua oară când șefa a țipat la mine ca să semnez un avertisment cum că am un comportament nepotrivit...

Ne puteți urmări și pe Google News

Părintele pare să spună că prin aceste lucruri mă testează. Eu îl alesesem ca duhovnic crezând că este sincer și blând…Vă rog, poate îl oprește cineva pe părintele să nu-mi mai facă niciun rău, să pot să am și eu, din nou o viață normală”, scria femeia într-o postare pe Facebook din 2 august.

 

Arhiepiscopia Bucureștilor a decis suspendarea preotului Visarion Alexa

Femeia a mai scris că pe 10 august i-ar fi spus părintelui că nu se va mai spovedi la el, dar parohul nu ar fi acceptat acest lucru, continuând cu amenințările. Femeia hărțuită a fost sfătuită de către părintele Nectarie, starețul Mănăstirii Radu Vodă, să facă o reclamație.

„24.08.22 – Am făcut reclamație, însă domnul de acolo mi-a spus că dumnealor nu prea pot face nimic, că nu pot să-i întrebe pe șefii și colegii mei de la Librăria Sophia care este adevărul (părintele îi pune să mă jignească, să mă amenințe), că părintele are voie să facă ce vrea...”, a mai scris femeia.

Mai mult, ea ar fi rugat doi preoți să îl oprească pe părinte și să nu-i mai facă rău, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„(...) Părintele mă hărțuiește în continuare, de dimineață până seara, de 2 ani și jumătate. Și șefa în continuare țipă la mine și mă amenință că mă dă afară.

Eu îmi doresc un duhovnic sincer și blând. Vă rog, să-l oprească cineva pe părintele să nu mă mai hărțuiască și să nu-mi mai transmită absolut niciun mesaj”, a conchis Țuțueanu.