FCSB – Anderlecht, confruntare în Conference League. Pe ce vor miza belgienii

FCSB – Anderlecht, confruntare în Conference League. Pe ce vor miza belgienii Sursa foto: Fanatik.ro

FCSB – Anderlecht se întâlnesc, joi, în a doua etapă din Conference League. Echipa lui Becali se află în fața unui examen dificil, dat fiind faptul că belgienii sunt în formă, cu toate că vor juca fără trei jucători importanți.

Meciul dintre FCSB – Anderlecht se va disputa, joi, de la ora 22.00. Belgienii vin la București într-un moment în care formațiile belgine sunt în formă maximă. Este vorba de patru grupări, angrenate în Liga Campionilor, Liga Europa și Conference League, toate neînvinse până marți seară.

Anderlecht a început sezonul în forță cu șase victorii și doar două înfrângeri. În cealaltă partidă a grupei, Anderlecht s-a impus, pe teren propriu, cu scor 1-0, în faţa danezilor de la Silkeborg.

De cealaltă parte, în clasamentul grupei, FCSB ocupă ultima poziţie, după înfrângerea suferită în prima etapă, în deplasare, cu West Ham, scor 1-3.

Ne puteți urmări și pe Google News

FCSB – Anderlecht, o partidă așteptată

Meciul dintre FCSB și Anderlecht se va juca în forță, chiar dacă belgienii vor avea trei jucători indisponibili, după cum au anunțat chiar înainte de meci, belgienii. Mijlocaşul Amadou Diawara absentează în ultimul moment, el fiind lăsat în afara lotului din cauza unei întinderi musculare fără mare gravitate. El se alătură atacantului Benito Raman şi mijlocaşului Adrien Trebel, nerefăcuţi după accidentările suferite în urmă cu mai mult timp.

Cu toate acestea, Anderlecht va conta joi pe veteranul Jan Vertonghen, care nu a jucat duminică în campionat în meciul pierdut pe terenul modestei Westerlo (1-2). Fundaşul de 35 de ani este deţinătorul recordului de selecţii la naţionala Belgiei (136 de meciuri, 9 goluri).

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Pentru fiecare victorie Conference League pune la bătaie suma de 550.000 de euro, iar pentru locul 1 în grupă, 650.000 de euro.

Etapa a doua din Conference League

  • FCSB – Anderlecht 22.00, Pro TV
  • Silkeborg – West Ham 22.00
  • Clasament: 1. West Ham 3 puncte, 2. Anderlecht 3p, 3. Silkeborg 0p, 4. FCSB 0p
  • Grupa G
  • CFR Cluj – Sivasspor 19.45, Pro Arena
  • Slavia Praga – Ballkani 19.45
  • Clasament: 1. CFR Cluj 1p, 2. Slavia Praga 1p, 3. Ballkani 1p, 4. Sivasspor 1p, potrivit Adevărul.