Revin vremurile lui Stalin în Rusia. Propagandiștii Kremlinului cer execuția generalilor responsabili de eșecul ucrainean. Putin s-a retras la Soci. Video

Revin vremurile lui Stalin în Rusia. Propagandiștii Kremlinului cer execuția generalilor responsabili de eșecul ucrainean. Putin s-a retras la Soci. Video

Propagandiștii de la Kremlin cer la televiziunile de stat rusești execuția generalilor care au permis retragerea unităților militare rusești de pe front. Unul dintre cei mai înverșunați susținători ai războiului, Volodimir Soloviov, a lansat un atac dur împotriva șefilor militari ai Armatei Roșii. Pe de altă parte, Vladimir Putin a anulat o întâlnire cu ofițerii de rang înalt programată pentru finalul săptămânii și s-a retras la Soci, în contextul înaintării trupelor ucrainene în Donbas.

Propagandistul Kremlinului, Volodimir Soloviov, a cerut ca generalii care au gestionat războiul din Ucraina să fie executați. Soloviov, unul dintre cei mai mari susținători ai lui Vladimir Putin, a lansat un atac dur împotriva generalilor Armatei Roșii. Ca pe vremea lui Stalin, el a solicitat ca cei ce au permis retragerea trupelor să fie împușcați.

„Nu există nici o justificare, mulți șefi în uniformă (nu pot să le spun comandanți) merită să fie demiși, iar unii dintre ei ar trebui să fie împușcați și pot chiar să spun câteva nume”, a scris Volodimir Soloviov pe contul său de Telegram, conform Business Insider.

Iritarea lui Volodimir Soloviov vine în contextul în care contraofensiva trupelor ucrainene au dus la prăbușirea frontului din Donbas. Forțele ucrainene au recâștigat suprafețe întinse de teritoriu, în ultimele zile, în vreme ce armata rusă se retrage în dezordine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soloviov este prezentator de televiziune, scriitor și propagandist care a susținut încă din primele zile, invazia lansată de Vladimir Putin. El a fost, de altfel, inclus pe o listă a persoanelor vizate de sancțiuni internaționale.

Sursa foto: Kremlin

Și alți propagandiști se declară nemulțumiți

Propagandiștii care susțin acest război au reacționat cu furie după ce Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că Rusia abandonează regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei. Mulți au sugerat că doar o mobilizare națională la scară largă ar putea corecta situația.

Mai multe organe ale presei de stat de la Moscova și-au exprimat nemulțumirea față de rezultatele războiului. Acestea au criticat felul în care au fost gfestionate ostilitățile, în ultimele zile, în regiunea Harkov. Anton Anisimov, gazda emisiunii politice pe postul Match TV, a declarat că „toți cei care sunt credincioși ar trebui să se roage pentru băieții noștri”, conform unui clip video verificat de Insider.

„Ar trebui să ne rugăm ca oamenii noștri care sunt acolo să reziste”, a spus el.

Bloggerul militar Yuri Podolyaka a afirmat că trupele ruse „au dat Ucrainei teritorii destul de importante”.

Sursa foto: Twitter

Vladimir Putin s-a retras la Soci

Propagandiștii din media de la Moscova exprimă nemulțumirea dictatorului de la Kremlin, Vladimir Putin. Acesta a anulat, de altfel, o întrevedere cu generalii ruși în care urma să se discute situația de pe front.

Vladimir Putin ar fi plecat din Moscova și s-a retras în stațiunea Soci, pe malul Mării Negre. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a precizat că Putin este la curent și monitorizează întreaga situație a războiului.

Totodată, el a declarat că nu s-a discutat despre o mobilizare la nivel național pentru a susține războiul din Ucraina, la câteva zile după ce o ofensivă ucraineană surpriză a alungat Rusia din aproape toată regiunea Harkov, informează Reuters.

Rusia a lansat bombardamente masive pe toată linia frontului

Marți, armata rusă a anunțat că a răspuns la contraofensiva Kievului cu „lovituri masive” de artilerie pe toate liniile de front din Ucraina. Din ce se pare, cel puțin o parte din bombardamente au fost îndreptate împotriva unor ținte civile.

„Forțele aeriene, de rachete și de artilerie efectuează lovituri masive asupra unităților forțelor armate ucrainene în toate direcțiile operaționale”, a declarat Ministerul rus al Apărării în informarea sa zilnică privind conflictul, potrivit Agenției France-Presse.

Contraofensiva lansată de ucraineni i-a determinat pe soldații ruși să fugă din regiune, iar pentru a trece neobservați au abandonat inclusiv uniformele și au îmbrăcat haine civile. Conform informațiilor transmise de Kiev, forțele ucrainene au ocupat mai mult teritoriu în cinci zile decât Rusia în cinci luni.

Ministerul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a confirmat că forțele sale s-au retras din mai multe zone din regiunea Harkov, conform BBC.