Rupere de nori la pelerinajul de Adormirea Maicii Domnului. Ce se întâmplă acum la Nicula

Rupere de nori la pelerinajul de Adormirea Maicii Domnului. Ce se întâmplă acum la NiculaSursa foto Arhiva EVZ

Credincioșii sunt așteptați la cel mai mare pelerinaj de Sfânta Maria, la Mănăstirea Nicula, dar ploaia torențială a stricat evenimentul. Organizatorii au luat o serie de măsuri pentru a nu anula ceremonia.

Update

20.000 de pelerini au făcut noapte albă la mănăstirea Nicula. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasă afară pentru ca oamenii veniţi din toată ţara să se poată închina. Până la miezul nopţii întreaga zonă răsună de acordurile Prohodului Maicii. Creștinii așteaptă și slujba sau procesiunea Icoanei.

Ploaiea torențială și vijelia au început la Mănăstirea Nicula, acolo unde are loc cel mai mare de pelerinaj de Sfânta Maria din regiunea Ardealului. Zeci mii de credincioși au venit pentru a participa la slujbe, dar vremea le-a stricat planul.

O parte din ei nu au ținut cont de ploaie și au dormit în corturi sau pe pături pentru a participa la procesiunea de Sfânta Maria. Peste 15.000 de pelerini au fost duminică la Mănăstirea Nicula, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului, a informat Gruparea de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

130 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca alături de poliţişti şi pompieri au acţionat pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul deplasării celor aproximativ 15.000 de pelerini dinspre Biserica „Sfântul Nicolae” din municipiul Gherla înspre Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Nicula, pentru desfăşurarea slujbelor religioase.

Măsurile luate au vizat prevenirea şi descurajarea producerii unor fapte antisociale, îndrumarea persoanelor, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi pe traseele care converg către locaţia evenimentului. În momentul de faţă, în incinta mănăstirii şi în imediata apropiere se află aproximativ 15.000 de pelerini. Credincioșii trebuie să respecte prevederile legale în vigoare şi recomandările forţelor de ordine şi să îşi supravegheze obiectele de valoare.

Adormirea Maicii Domnului

Pe 15 august se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului. Tradiţia arată că Maica Domnului a murit ca orice fiinţă omenească, „adormind” și că a fost înălţată la Cer de Fiul său, Mântuitorul Iisus Hristos.

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare care ne arată taina vieţii noastre pe pământ”, spunea la un moment dat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. Tradiţia mai spune că oamenii au fost uimiți de chipul adormirii ei şi de venirea apostolilor. Credincioșii trebuie să țină cont de o serie de superstiții în această zi. Vizate sunt femeile nemăritate

Această sărbătoare este importantă pentru sănătate, pentru căsătorie, pentru naştere uşoară şi pentru vindecări, potrivit Digi24.