Zeci de persoane au fost ucise într-un incendiu de la o biserică din Egipt. Video

Zeci de persoane au fost ucise într-un incendiu de la o biserică din Egipt. Video Zeci de persoane au fost ucise într-un incendiu de la o biserică din Egipt. Video. Sursa foto: captură video Twitter

Cel puțin 41 de persoane au fost ucise într-un incendiu la o biserică din apropierea capitalei Egiptului, Cairo. Numărul morților a fost anunțat de biserică, citând oficialii din domeniul sănătății. Se pare că alte paisprezece persoane au fost rănite.

Un incendiu electric a izbucnit când 5.000 de credincioși s-au adunat pentru liturghie la biserica Abu Sifin din cartierul Imbaba, au declarat surse agenției de presă Reuters. Incendiul a blocat intrarea în biserică, au spus ei, adăugând că cei mai mulți dintre cei uciși erau copii.

Incendiul din biserică

„Oamenii se adunau la etajul al treilea și al patrulea și am văzut fum venind de la etajul al doilea”, a spus Yasir Munir. „Oamenii s-au grăbit să coboare scările și au început să cadă unul peste altul. Atunci am auzit o bubuitură, scântei și foc ieșind pe fereastră”, a spus el, spunând că el și fiica lui se aflau la parter.

Președintele Abdel Fattah el-Sissi a vorbit telefonic cu papa creștin Tawadros al II-lea pentru a transmite condoleanțe, a spus biroul președintelui. „Urmez îndeaproape evoluția tragicului accident”, a scris el-Sissi. „Am îndrumat toate agențiile și instituțiile de stat implicate să ia toate măsurile necesare și să rezolve imediat acest accident și efectele sale”, a spus acesta potrivit Sky News.