Litoralul românesc, destinaţia preferată pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Hotelierii au redus preţurile la cazare

Litoralul românesc, destinaţia preferată pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Hotelierii au redus preţurile la cazare Sursă: Arhivă EVZ

Aglomerație mare pe litoral în weekend-ul prelungit de Sfânta Maria. În stațiunile de pe malul Mării Negre sunt peste 200.000 de turiști. Stațiunea Mamaia este din nou în topul preferințelor după ce prețurile au scăzut.

Potrivit unei analize realizate de un mare operator în turism, românii au ales hotelurile care oferă și alte servicii pe lângă cazare și masă, precum aces la piscină, plajă privată, locuri de joacă pentru copii, dar și terenuri de sport. Acest weekend pare a fi cel mai aglomerat din acest sezon, gradul de ocupare fiind de aproape 100%.  Peste 200.,000 de turiști se află zilele acestea pe litoralul românesc.

Multe rezervări

Majoritatea rezervărilor s-au făcut din timp, dar sunt și turiști care au lăsat totul pe ultima sută de metri. Românii au preferat sejururile de trei nopți.

„Dat fiind că luna august coincide cu perioada concediilor, cei mai mulţi români şi-au rezervat vacanţe pentru acest interval încă de când au fost lansate primele oferte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se fac şi rezervări pe ultima sută de metri, dar disponibilităţile la cazare pe litoral se reduc de la o zi la alta. Ne aşteptăm ca gradul de ocupare să fie aproape de 100% în acest weekend prelungit. În general, se rezervă pachete de trei nopţi de cazare, de vineri până luni, dar sunt şi turişti, mai ales din categoria celor care au rezervat sejururi din timp, care au optat pentru vacanţe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă şi această perioadă”, a declarat Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Prețurile nu sunt tocmai mici. Un pachet ce include trei nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele din staţiunea Jupiter porneşte de la 1.062 lei, camera dublă. Acelaşi pachet, dar în staţiunea Mamaia, costă 960 lei. La un hotel de 4 stele din Eforie Nord, 3 nopţi de cazare cu mic dejun costă 1.650 lei. De asemenea, un pachet all inclusive, cu 3 nopţi de cazare, tot în Eforie Nord, la un hotel de 4 stele costă 2.397 lei, camera dublă.

Prețuri mai mici

După ce hotelierii au mai scăzut prețurile la pachetele turistice, dar și taxele de parcare, stațiunea Mamaia începe să atragă din nou turiști.

„Staţiunea Mamaia, care începuse cu stângul acest sezon estival, este din nou solicitată de turişti. Cererea a crescut mai ales după ce, pe de o parte, autorităţile au decis să reducă semnificativ taxa de parcare, iar, de cealaltă parte, operatorii din turism au venit cu oferte speciale la cazare, masă, închirieri de şezlonguri, etc. În acest moment putem spune că Mamaia a revenit la nivelul rezervărilor de vara trecută”, potrivit sursei citate.

După acest weekend prelungit tarifele de pe litoralul românesc vor scădea cu 10-15%. Cele mai bune oferte vor fi însă la începutului lunii septembrie, când se lansează programul Litoralul pentru toți. Prețul unei nopți de cazare va porni de la 70 de lei pentru o cameră dublă, potrivit radioconstanta.ro.