Risc crescut de îmbolnăviri în Pakistan. Milioane de oameni sunt în pericol din cauza inundațiilor

Risc crescut de îmbolnăviri în Pakistan. Milioane de oameni sunt în pericol din cauza inundațiilor Sursa foto: Twitter

Milioane de oameni din Pakistan, țară care se confruntă cu un val de inundații severe, sunt expuși bolilor transmise prin apă. Printre cei din categoriile de risc se numără și copiii, mult mai sensibili. Specialiștii locali în sănătate publică atrag atenția asupra pericolului de îmbolnăvire cu febră tifoidă, hepatită, gastroenterită şi infecţii cu viermi paraziţi etc. Anual, în Pakistan mor în jur de 3 milioane de persoane, majoritatea copii, din cauza bolilor care se transmit prin apă.

Milioane de oameni, inclusiv copii, sunt expuși riscurilor medicale cauzate de boli cu trasmitere prin apă, în mai multe regiuni din Pakistan. Țara asiatică s-a confruntat în această perioadă cu un val de inundații severe, iar acest lucru va avea consecințe inclusiv asupra sănătății publice. Anunțul a fost făcut de oficialii şi medicii locali luni, după ce a fost întocmit bilanţul ploilor torenţiale înregistrate în ultimele săptămâni. În urma inundațiilor au murit, în jur de 400 de persoane, conform DPA.

Pe lângă cele 400 de victime, cel puţin un milion de persoane - din care jumătate sunt copii cu vârste sub cinci ani - au fost deja tratate pentru mai multe boli periculoase. Este vorba despre diaree, febră tifoidă, hepatită, gastroenterită şi infecţii cu viermi paraziţi. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în provincia Sindh din sudul Pakistanului, după cum a anunţat ministrul regional al Sănătăţii, Azra Fazal (foto).

Medicii din armată şi din cadrul mai multor organizaţii de caritate au amenajat spitale de campanie în provincia Balochistan din sud-vestul ţării. Aici sunt tratați pacienți cu simptome ale unor boli care sunt transmise prin apă, a spus Farah Shah, purtător de cuvânt al guvernului acestei provincii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pacienţii vin în grupuri mari. Numărul lor ar putea ajunge la câteva milioane”, a subliniat oficialul pakistanez.

Sursa foto. Twitter

Ploile severe au făcut numeroase victime

Provinciile Sindh şi Balochistan au fost cele mai afectate de viiturile şi inundaţiile severe după ploile torenţiale care s-au abătut recent asupra acestei ţări din Sudul Asiei. Precipitațiile au fost cele mai puternice din istoria înregistrărilor meteorologice locale, în contextul îngrijorărilor tot mai mari legate de schimbările climatice.

Ploile şi inundaţiile au ucis 434 de oameni, au avariat peste 36.000 de case şi aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri. Mai multe milioane de localnici au rămas fără locuinţe sau blocaţi în sate izolate.

Sursa foto. Facebook

Milioane de pakistanezi mor anual din cauza bolilor

Aproximativ 3 milioane de persoane, majoritatea copii, mor în Pakistan în fiecare an din cauza bolilor transmise prin apă, potrivit Asociaţiei Medicilor din Pakistan (PMA).

„Acest număr ar putea să crească dincolo de imaginaţia noastră în acest an”, a declarat secretarul general al PMA, Qaiser Sajjad.

Experţii atribuie ploile şi inundaţiile severe efectelor provocate de schimbările climatice. Unii dintre ei au avertizat că Pakistanul va continua să se confrunte şi mai mult cu astfel de fenomene în perioada viitoare dacă nu vor fi întreprinse acţiuni concrete.