O școală din Georgia a fost criticată pentru că a conceput un logo care seamănă cu simbolurile naziste

O școală din Georgia a fost criticată pentru că a conceput un logo care seamănă cu simbolurile naziste Sursa: Wikipedia

O școală din Georgia a fost criticată pentru că a lansat un logo despre care părinții și membrii comunității evreiești spun că seamănă foarte mult cu un simbol nazist.

Divergențe cu părinții

Noul logo pentru East Side Elementary School a fost dezvăluit luni. Un mesaj trimis părinților despre logo a spus că designul a fost ales pentru a „reprezenta vulturul care se ridică spre cer”. Unii părinți au spus că logo-ul prezintă o oarecare asemănare cu stema Germaniei naziste, un cunoscut simbol al sentimentului de ură folosit de către naziști.

„Sperăm că vă plac noile noastre modele la fel de mult ca și nouă”, se arată în mesajul transmis de școală, care a adăugat că acestea vor fi plasate inclusiv pe insigne. Potrivit CBS News, școala se întâmplă să fie situată vizavi de o sinagogă.

Stacy Efrat, părintele evreu al unui elev de la East Side Elementary, a declarat că a fost deranjat de logo. "Vreau să văd că această siglă dispare și, de asemenea, vreau scuze directe pentru comunitatea noastră. Nu doar pentru comunitatea evreiască, ci pentru întreaga comunitate", a spus Efrat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oprirea siglei

Vorbind pentru Atlanta Journal-Constitution, Mike Albuquerque, tatăl a doi elevi, a spus că nu vrea să-și vadă copiii purtând acel logo. „Într-adevăr, acea siglă arată ca iconografia nazistă”, a declarat Albuquerque pentru presă.  Comitetul evreiesc a subliniat într-un tweet „asemănarea izbitoare a siglei școlii din Georgia cu vulturul nazist”.

Din acel moment, lansarea siglei a fost oprită. „Înțelegem și suntem profund de acord că asemănările cu simbolismul nazist sunt inacceptabile”, a declarat consiliul școlar într-o declarație pentru Atlanta Journal-Constitution. „Deși acest design s-a bazat pe aripile de vultur ale colonelului armatei americane, contribuția părților interesate a fost și continuă să fie importantă pentru școlile noastre”, a spus consiliul școlar, potrivit Business Insider.