O insulă a rămas depopulată. Oamenii au sfârșit tragic, uciși de șerpi

O insulă a rămas depopulată. Oamenii au sfârșit tragic, uciși de șerpi

O insulă de pe coasta de sud-est a Braziliei ar putea avea una dintre cele mai întunecate istorii când vine vorba de comunitățile abandonate. Ilha da Queimada Grande, lângă Sao Paulo, a fost locuită la începutul secolului al XX-lea de doar câțiva oameni înrolați pentru a conduce farul.

Cu toate acestea, curajoșii rezidenți și-au riscat viața în fiecare zi, deoarece împărțeau insula cu mii de șerpi mortali - dându-i porecla „Insula șerpilor”. Viperele aurii cu lancea acoperă insula - și sunt unul dintre cei mai mortali șerpi din lume. Doar o mușcătură de la una dintre creaturile care alunecă poate ucide un adult în câteva minute.

Omorâți de șerpi

Se crede că un număr de oameni au întâmpinat această soartă înspăimântătoare - inclusiv ultimul paznic al farului care a fost mușcat de un șarpe la începutul anilor 1900 - punând capăt populației insulei. Acum, „Insula șerpilor” este vizitată de marina braziliană sau de cercetătorii științifici numai după ce a cerut permisiunea guvernului.

În 2019, reporterul 9 News, Tara Brown, a primit acces timp de 60 de minute și a fost însoțită de o echipă medicală pe insulă. Vorbind pentru news.com.au, ea a spus: „Când am vorbit cu pescarul local, el ne-a spus: „Nu este o idee bună, nu vrei să mergi acolo”. Există legende despre o familie ucisă pe insulă și despre pirații care îngroapă comori pe insulă și șerpii care au fost puși acolo pentru a proteja comoara.”

Evoluția din natură

Șerpii sunt de cinci ori mai mortali decât celelalte specii din lume. O mușcătură poate ucide un om într-o oră, având efecte secundare precum umflarea, vărsături, vezicule de sânge, vânătăi, sângerare intestinală, insuficiență renală și hemoragie la nivelul creierului. Capetele de lance au venin hemotoxic, care consumă carnea și țesutul prăzii, astfel încât sunt mai ușor de mâncat.

Brown a explicat: „Sunt diferiți de celelalte specii prin faptul că sunt de cinci ori mai veninoși și sunt printre primii 10 cei mai veninoși șerpi din lume. Ei vânează și mănâncă păsări. Nu păsările locale, care au devenit prea deștepte pentru ei, ci păsări călătoare mai mari, care migrează. Iar veninul șerpilor a devenit mai puternic pentru că prada lor este mai mare. Este un experiment evolutiv incredibil de interesant de observat pentru oamenii de știință. Acesta este un laborator în sălbăticie”, potrivit Mirror.co.uk.

Ne puteți urmări și pe Google News