Modalități prin care poți combate pancreatita. Semnele care indică marea problemă de sănătate

Modalități prin care poți combate pancreatita. Semnele care indică marea problemă de sănătate

Inflamația în zona stomacului ar putea duce la descoperirea uneia dintre mai multe boli, cum ar fi pancreatita. Mulți oameni din întreaga lume se confruntă cu simptome asociate cu pancreatita.

Pancreatita acută înseamnă inflamarea severă a pancreasului, o glandă mare din spatele stomacului, care ajută la digestia. Cele mai frecvente cauze sunt calculii biliari și consumul excesiv de alcool. Pancreatita acută înseamnă că informația dispare în cele din urmă, în timp ce pancreatita cronică este permanentă.

Semne că suferi de pancreatită

Aproximativ patru din 100.000 de oameni suferă de pancreatită acută în fiecare an în Marea Britanie. Potrivit unui studiu din 2007, în fiecare an, 220.000 de oameni din SUA vor suferi de pancreatită acută. Principalul simptom al pancreatitei acute este durerea abdominală, care se acumulează în decurs de câteva ore și poate dura câteva zile.

Pacienții cu pancreatită se pot confrunta cu vărsături constante sau cu o stare generală rea. Unii raportează abdomene umflate, care sunt adesea asociate cu o febră mare. Afecțiunea poate pune viața în pericol dacă pancreasul se umflă suficient pentru a apăsa alte organe - adesea inima, plămânii și rinichii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Combaterea bolii

Pentru a combate starea pancreatitei, există mai multe metode pe care profesioniștii medicali le folosesc pentru a o trata. Antibioticele, fluidele intravenoase și medicamentele pentru durere sunt câteva dintre abordările pe care le folosesc experții pentru a combate această afecțiune.

Dacă este prezent un calcul biliar, poate fi necesară o colangiopancreatografia retrogradă endoscopică. Dacă afecțiunea este cronică, o sondă nazogastrică poate fi plasată în stomac, potrivit The Sun.