PNL se opune cu fermitate reformelor fiscale propuse de PSD: „Nu putem să creştem taxe în mijlocul unei crize”

PNL se opune cu fermitate reformelor fiscale propuse de PSD: „Nu putem să creştem taxe în mijlocul unei crize” Ionuț Stroe o critică pe Clotilde Armand. Sursa Foto: Arhiva EVZ

După Florin Cîţu, a venit rândul purtătorului de cuvânt al PNL-ului, Ionuţ Stroe, să critice reformele fiscale propuse de PSD. Tensiunea în cadrul alianței de guvernare este din ce în ce mai mare.

Partidul Social Democrat face presiuni tot mai mari în ultimele zile pentru introducerea taxei de solidaritate, însă peneliştii nici nu vor să audă de o astfel de măsură. Chiar dacă ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a dat asigurări că această taxă ar conduce la modernizarea sistemului sanitar şi a celui educaţional, PNL-ul lui Nicolae Ciucă nu se arată dispus să facă nicio concesie.

Ionuţ Stroe a luat, la rândul său, o poziţie publică pe acest subiect şi a avertizat că orice suprataxare ar produce doar o nouă degringoladă în mediul de afaceri românesc.  „Nu putem în mijlocul unei crize de asemenea proporţii să creştem taxe. Este un principiu pozitiv, care ajută economia şi care ajută să avem un mediu economic predictibil” a fost tranşant purtătorul de cuvânt al liberalilor, în interviul pe care l-a acordat publicaţiei News.ro.

„Să nu sancţionăm companiile”

Fost ministru al Tineretului şi al Sportului în guvernele Ludovic Orban I şi Ludovic Orban II, Stroe crede că statul are datoria de a proteja companiile mici şi mari şi de a nu le împovăra, mai ales în această perioadă grea, cu noi contribuţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„PNL vede economia şi mediul de afaceri, mai mic sau mare, drept sursa vitală a întregii societăţii pe care trebuie să o încurajăm, să o stimulăm, să o protejăm cât mai mult pentru că ea ne plăteşte tuturor facturile în final. Viziunea noastră este de a nu îi sancţiona pe cei care produc, pe cei care oferă locuri de muncă, pe cei care ne bazăm să avem o creştere economică. Avem nevoie de ei. Statul trebuie să vadă în economie un partener, pe care să îl lase să se dezvolte. O taxă, în fapt o suprataxă pentru anumite companii, ar fi o eroare, cu rezultate proaste pentru economie şi în final şi pentru stat. Nu o putem lua în calcul. Ne-am lovi singuri şi nu ne dorim asta” a afirnat categoric politicianul în vârstă de 42 de ani.

PNL se opune modificării impozitelor pe proprietate

Ionuţ Stroe se opune, de asemenea, cu fermitate oricăror noi formule de calculare a impozitelor pe proprietate. Deputatul de Dolj spune, în acelaşi timp, pe un ton răspicat că PNL-ul nu va putea niciodată să fie de acord cu eliminarea cotei unice.

„A fost o măsură liberală la care nu vom renunţa. Introducerea cotei unice a fost o decizie cheie ce a contribuit masiv la dezvoltarea economiei României în ultimii 15 ani. Cota unică a crescut conformarea, a atras investitori, a simplificat sistemul foarte mult, a încurajat antreprenoriatul. Nu cota unică a fost o frână în evoluţia României, ci modul în care statul s-a organizat în general şi a fost mai degrabă impredictibil. Faptul că avem niste categorii exceptate este rodul unor decizii pentru stimularea acelor domenii” a mai punctat politicianul liberal.