Acuzaţii grave aduse fostului cancelar Gerhard Schröder. Ce spune președintele Germaniei despre afacerile sale cu Rusia

Acuzaţii grave aduse fostului cancelar Gerhard  Schröder.  Ce spune președintele Germaniei despre afacerile sale cu Rusia Sursă: Twitter

Frank-Walter Steinmeier, președintele german, l-a criticat pe fostul cancelar Gerhard Schröder pentru legăturile sale de afaceri cu Rusia. Steinmeier a declarat pentru ziarul Bild că „angajamentul lui Gerhard Schröder față de companiile energetice rusești a ridicat multe semne de întrebare în Europa, în special în rândul vecinilor noștri est-europeni, și a lăsat multe semne de întrebare și în ceea ce privește țara noastră”.

Președintele german, Frank-Walter Steinmeier, l-a criticat pe fostul cancelar Gerhard Schröder pentru legăturile sale de afaceri cu Rusia, afirmând că multe lucruri făcute de acesta în mandatul de la conducerea executivului de la Berlin au fost eclipsate de comportamentul său ulterior.

„Implicarea lui Gerhard Schröder în companii energetice ruse a ridicat semne de întrebare despre ţara noastră, în special din partea vecinilor noştri est-europeni”, a spus Steinmeier.

Președintele german Steinmeier îl critică dur pe fostul cancelar Schröder

Actualul şef al statului german a lucrat îndeaproape cu Schröder în trecut, ambii fiind membri ai Partidului Social-Democrat (SPD). Steinmeier a fost şeful de cabinet a cancelariei conduse de Schröder în perioada 1999-2005.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am fost pe acelaşi drum împreună timp de 15 ani, dar de 17 ani îmi urmez propria cale politică, fără el. În această perioadă, Gerhard Schröder a luat decizii personale care ne-au separat”, a explicat Frank-Walter Steinmeier.

În ultimii ani, Gerhard Schröder a devenit ţinta criticilor în Germania pentru funcţiile sale deţinute în companii de stat ruse şi pentru relaţiile sale apropiate cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Președintele german recunoaște că a greșit în unele privințe cu Vladimir Putin

La rândul său, Frank-Walter Steinmeier a fost criticat recent pentru politica sa faţă de Moscova în ultimele două decenii. În cele din urmă, el a recunoscut că a făcut unele greşeli cu privire la Vladimir Putin.

Mai exact, Steinmeier s-a confruntat, de asemenea, cu critici pentru apropierea sa de Rusia și numai după o ezitare considerabilă a spus că a făcut greșeli în evaluarea președintelui rus Vladimir Putin.

Fotografiile care par să arate relația de prietenie a lui Steinmeier cu Putin și ministrul rus de externe Serghei Lavrov în timpul întâlnirilor anterioare continuă să înfurie vecinii estici ai Germaniei.

Reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, Gerhard Schröder a demisionat din funcția deținută în consiliul de supraveghere al companiei ruse Rosneft şi a respins o nominalizare a sa în boardul grupului Gazprom.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, informează Agerpres.