Nicușor Dan se întâlnește cu primarii de sector și prefectul Capitalei. Este prima întrevedere după deblocarea conturilor Primăriei Generale

Nicușor Dan se întâlnește cu primarii de sector și prefectul Capitalei. Este prima întrevedere după deblocarea conturilor Primăriei Generale Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

La întâlnirea dintre Nicușor Dan, primarii de sector și prefectul Capitalei se va discuta despre proiectele ce vor fi derulate în perioada următoare. În plus, nu este exclus, ca primarii de sector să solicite fonduri pentru investiții având în vedere că au fost deblocate conturile Primăriei Capitalei.

Edilul Capitalei, Nicușor Dan se întâlnește marți, 31 mai, cu primarii de sector și prefectul Bucureștiului pentru a discuta despre situația orașului și proiectele de viitor.

Este prima întâlnire din ultimele luni, după ce primarii de sector s-au plâns că nu au colaborare prea bună cu edilul Capitalei și că semnătura primarului întârzie să apară pe diverse avize vitale pentru dezvoltarea sectoarelor și pentru demararea proiectelor de infrastructură care să ajute la un trafic mai ușor de suportat, de exemplu, transmite Antena 3.

De asemenea, este prima întrevedere după ce conturile Primăriei Generale au fost deblocate, astfel că edilii de sector vor încerca cu siguranță să obțină fonduri pentru proiectele pe care vor să le deruleze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conturi blocate

Omul de afaceri Costică Constanda a blocat în 4 mai, conturile Primăriei Capitalei, de la care are de recuperat suma totală de 120 de milioane de euro. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat atunci că nu poate achita suma restanță și că o astfel de decizie nu este în beneficiul nimănui.

Instituția a reușit să obțină în instanță suspendarea provizorie a executării silite, dar dacă nu se ajunge la o înțelegere, conturile ar putea fi blocate din nou.

„Judecătoria Sector 5 a dispus suspendarea provizorie a executării silite în dosarul inițiat de omul de afaceriCostică Constanda. Primăria Municipiului București va continua negocierile cu familia Constanda, pentru soluționarea situației. Începând de mâine, Primăria Capitalei poate face plăți în contul proiectelor de investiții aflate în derulare”, a anunțat primarul Nicușor Dan pe pagina de Facebook, în 26 mai.

Noi negocieri

​Primăria Capitalei ia în calcul mai multe variante pentru a scăpa de datoria uriașă pe care nu are posibilitatea să o plătească integral, într-o singură tranșă.  Se discută despre o eșalonare a datoriei, dar și despre reducerea cei prin cedarea onor terenuri către omul de afaceri Costică Constanda.

Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro, ar fi vorba despre trei terenuri: Satul Francez de pe Șoseaua Nordului, care are circa 6 hectare, un teren de 2,5 hectare de pe strada Abatorului, în Tineretului și un teren de circa 1 hectar din zona Panduri.