Purtarea căștilor în fiecare zi deteriorează auzul. Studiu

Purtarea căștilor în fiecare zi deteriorează auzul. Studiu

Purtarea căștilor și munca de acasă a afectat auzul multor oameni, spun experții. Creșterea numărului de oameni care își folosesc bucătăria pe post de birou a crescut de când pandemia de Covid-19 a văzut această practică devenind o normă.

Dar noi date au dezvăluit că cei care se ridică din pat poartă căști pentru o medie de trei ore și jumătate într-o zi obișnuită – cu o oră mai mult decât înainte de pandemie. Studiul făcut pe 2.000 de adulți a constatat că utilizarea prelungită a echipamentelor audio a provocat dureri de urechi pentru 43% din oameni, iar 23% dintre ei se confruntă cu acest lucru de mai multe ori pe săptămână.

În acest timp, 36% au observat o creștere a acumulării de ceară în urechi în ultimii doi ani. Aproape șase din 10 (59 la sută) au încercat să-și îndepărteze ceara, deși 73 la sută s-au orientat către muguri de bumbac, ceea ce poate agrava problema. Studiul marchează lansarea raportului retrospectiv al Specsavers, care explorează relația cu ceara și impactul acesteia asupra auzului nostru.

Audiolog-șef, Gordon Harrison, a spus că cercetarea evidențiază cât de dependenți au devenit oamenii care lucrează la domiciliu de căști.„Dar este important că aceste articole sunt utilizate cu moderație, deoarece expunerea crescută poate duce la o serie de probleme. Și una dintre cele mai frecvente este acumularea de ceară – care poate duce la probleme precum pierderea auzului și disconfort, precum și infecții sau chiar un timpan perforat.”

Căștile fără fir provoacă tumori pe creier? Este incredibil ce arată cercetările

Sursa: Pixabay

„Se pare că mulți oameni au căutat soluții și și-au tratat problemele acasă, în special în timpul pandemiei. Dar este important să evitați să vă puneți ceva în urechi care ar putea împinge ceara mai mult în canalul urechii și ar putea duce la afectarea urechii și la alte probleme.”

Rezolvarea problemelor

În mod îngrijorător, studiul a mai arătat că 39% au avut avertismente pe dispozitivele lor cu privire la volumele mari de ceară, dar 91% dintre cei au recunoscut că le-au ignorat. Și 65% au spus că alții s-au străduit să le atragă atenția pentru că au fost conectați la căști.

Cercetarea, realizată prin OnePoll, a mai constatat că dintre cei care se confruntă cu probleme de auz, 42% au căutat sfaturi profesionale și 33% intenționează să o facă. Impactul asupra calității vieții lor a fost cel mai frecvent motiv pentru care au decis să obțină ajutor, în timp ce 40% au făcut acest lucru doar atunci când le-a împiedicat munca, potrivit The Sun.

Gordon Harrison a adăugat: „Ca multe probleme de sănătate, dacă nu sunt tratate, se vor agrava. Auzul nostru este atât de prețios și, de obicei, nu este ceva ce poate fi rectificat odată ce ajunge la un anumit punct de deteriorare. De aceea îi rugăm pe cei care cred că auzul lor se înrăutățește să obțină ajutor – înainte de a fi, din păcate, prea târziu.”

Ne puteți urmări și pe Google News