Război total în PNȚCD. Europarlamentarul Cristian Terheș îl contestă pe președintele Pavelescu. Acuzații grave de delapidare

Război total în PNȚCD. Europarlamentarul Cristian Terheș îl contestă pe președintele Pavelescu. Acuzații grave de delapidare Cristian Terheș. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Război total în PNȚCD între europarlamentarul Cristian Terheș și președintele partidului, Aurelian Pavelescu. Cei doi își contestă pozițiile pe care le ocupă în partid, fiecare formulând acuzații la adresa celuilalt. Astfel, după ce Aurelian Pavelescu a anunțat că europarlamentarul și-a pierdut calitatea de membru al partidului, Cristian Terheș îl acuză că a prejudiciat patrimoniul formațiunii cu 700.000 de lei.

După ce, zilele trecute, Aurelian Pavelscu a anunțat că europarlamentarul Cristian Terheș și primarul Cătălin Chereheș nu mai sunt membri ai PNȚCD, a venit și rândul acestora să riposteze. În vreme ce Pavelescu a spus despre Terheș că nu și-ar fi plătit cotizația, europarlamentarul îl acuză de prejudicierea partidului cu 700.000 de lei. Din acest motiv, susține Cristian Terheș, cel care a deținut conducerea PNȚCD  a pierdut-o în data de 6 mai.

Comunicatul CNC al PNȚCD:

„Comitetul Național de Conducere (CNC) al PNȚCD, întrunit pe dată de 06.05.2022 la București, a hotărât în unanimitate exercitarea acțiunii în răspundere față de Aurelian Pavelescu în vederea acoperirii unui prejudiciu de peste 688.000 de lei pe care l-a cauzat partidului.

Conform art. 220 alin. (4) din Codul civil, «Dacă s-a hotărât introducerea acțiunii în răspundere împotriva administratorilor, mandatul acestora încetează de drept și organul de conducere competent va proceda la înlocuirea lor». În concluzie, în urmă acelei hotărâri a CNC din 06.05.2022 se va exercită acțiunea în răspundere, mandatul lui Aurelian Pavelescu de președinte PNȚCD, ocupat în urmă a două congrese ce încă sunt contestate, a încetat de drept.

Mai mult, tot în cadrul aceleiași ședințe CNC din 06.05.2022, pentru modul defectuos și cu rea-credință în care a condus și administrat partidul, s-a hotărât sancționarea disciplinară a lui Aurelian Pavelescu cu «demiterea din funcția de conducere».

Acuzații grave la adresa lui Pavelescu

Conform documentelor oficiale de la AEP, partidul a fost amendat și, de asemenea, s-a dispus confiscarea în echivalent a sute de mii de lei că urmare a acțiunilor ilicite făcute de către Aurelian Pavelescu, care au mers de la inexistentă unei contabilități a partidului ori a listei de inventar cu bunurile imobile, până la împrumuturi fictive în numele partidului sau chirii pe care le-a obținut ilicit în numele partidului.

În cazul chiriilor, conform controlului AEP făcut pe anii 2019-2020, suma obținută ilicit a fost de 239.800 lei în 2019 și 234.350 lei în 2020.

Dat fiind faptul că Aurelian Pavelescu și-a pierdut funcția de președinte PNȚCD, CNC a decis că atribuțiile președintelui partidului, până la organizarea unui congres care să aleagă o nouă conducere, să fie delegate și exercitatea de Doru Dancus, președinte CNC a PNȚCD.

«Această suma imensă a fost confiscată de AEP de la PNȚCD, însă responsabil de această suma e Aurelian Pavelescu, nu partidul. Prin urmare, Aurelian Pavelescu trebuie să plătească acele sume, nu partidul, motiv pentru care vom exercită acțiunea în raspunere față de el și complicii săi», a spus Doru Dancus, președinte CNC al PNȚCD.

Sursa foto: facebook

Acuzații de fals și uz de fals la PNȚCD

Același CNC a hotărât mandatarea lui Cristian Terhes «să se adreseze și să acționeze nelimitat în numele partidului pentru aflarea adevărului în tot ceea ce înseamnă modul cum a fost administrat partidul».

În cadrul acestei investigații interne Cristian Terhes deja a descoperit probe indubitabile a faptului că, între 20 octombrie 2020 și 6 martie 2021, când Aurelian Pavelescu nu mai era președinte PNȚCD, că urmare a faptului că și-a pierdut calitatea de membru PNȚCD candidând pe lista PER la alegerile pentru Camera Deputaților, acesta a continuat să trimită înscrisuri unde s-a semnat că președinte PNȚCD, înscrisuri care au produs deja efecte juridice.

«Vorbim aici despre fals, uz de fals, uzurpari de calități oficiale, asta doar la prima vedere», a spus Terhes.

De asemenea, s-a mai descoperit că Aurelian Pavelescu a transmis o serie de acte la Monitorul Oficial și AEP cu privire la rapoartele de venituri și cheltuieli pe 2021, unde a semnat în fals că aceste rapoarte ar fi fost discutate și aprobate într-o Adunare Generală din 05.03.2021. O asemenea Adunare Generală nu a avut loc pe dată respectivă, iar până la dată respectivă încă nu s-au terminat de colectat din țară bilanțurile pe fiecare județ. Datele comunicate sub semnătură de Aurelian Pavelescu au fost deja publicate în Monitorul Oficial și pe site-ul AEP, producând efecte juridice.

Sursa foto: pntcd.ro

Ce s-a întâmplat cu sediul partidului

În cadrul aceleiași investigații interne s-a descoperit, de asemenea, o adevărată suveica prin care, în 2014, ajutat de alți doi vicepreședinți PNȚCD (a mai fost încă unul, care a decedat între timp), Aurelian Pavelescu a vândut sediul istoric al PNȚCD din București, stradă Georges Clemanceau, nr. 9, compus din teren de 556 mp ce avea un imobil cu o suprafață utilă de 968,26 mp, pentru banală suma de 420.000 de euro. Suma trebuia plătită în trei tranșe, respectiv 45.000 până la finele lui 2014, 27.000 până la finele lui 2015 și 348.000 până la finele lui 2016.

Imobilul a fost vândut către o persoană apropiată de unul dintre complicii lui Aurelian Pavelescu, de unde apoi imobilul a ajuns în proprietatea lui Rotaru Mihai, cunoscut «rechin imobiliar».

Argumentul vânzării acelui sediu a fost că «partidul are datorii», datorii cauzate, în fapt, însă, tot de modul defectuos de conducere a partidului de către Aurelian Pavelescu.

Pavelescu vrea să mai vândă un sediu

Aurelian Pavelescu a spus în prezent că vrea să vândă încă un sediu al partidului pentru a acoperi o parte din datoriile pe care tot el le-a cauzat.

«Nu vom permite vânzarea nici unui sediu de partid. Partidul se va întoarce împotriva tuturor celor care, alături de Aurelian Pavelescu, se fac vinovați de devalizarea acestuia», a spus Doru Dancus.

În cadrul pregătirii în vederea exercitării acțiunii în răspundere față de Aurelian Pavelescu se identifica în prezent complicii lui, pentru că aceștia să răspundă în solidar cu el pentru prejudiciul cauzat partidului”, se arată în comunicat.