Se schimbă harta Europei! Mişcare incredibilă în plin război. A fost organizat un referendum: „Ne întoarcem acasă!”

Se schimbă harta Europei! Mişcare incredibilă în plin război. A fost organizat un referendum: „Ne întoarcem acasă!” Sursa foto: 97864026 © Marko Bukorovic | Dreamstime.com

Rusia pare să fie considerată „acasă” de unele regiuni separatiste. Osetia de Sud, regiune pro-rusă din Georgia, vrea să revină la patria mamă. A fost organizat un referendum în ziua de 17 iulie pentru a decide integrarea în Federația Rusă. „Ne întoarcem acasă!”, susține Anatoli Bibilov.

Regiunea separatistă Osetia de Sud din Georgia și-a exprimat dorința de a se integra în Rusia. „Preşedintele” încă în exercițiu Anatoli Bibilov a anunțat vineri organizarea unui referendum pentru ziua de 17 iulie. Acesta a semnat deja decretul și vorbește despre „aspiraţia istorică” a locuitorilor din teritoriu.

„Preşedintele” încă în exerciţiu Anatoli Bibilov a „semnat un decret privind organizarea unui referendum în republica Osetia de Sud”, a declarat biroul său de presă într-un comunicat. Oficialii vor integrarea acestui teritoriu în Rusia, relatează France Presse, citată de Agerpres.

„Ne întoarcem acasă!”, a scris Bibilov pe contul său de Telegram.

Ne puteți urmări și pe Google News

„A venit momentul să ne unim odată pentru totdeauna. Osetia de Sud şi Rusia vor fi împreună. Este începutul unei mari noi istorii”, a adăugat el.

Osetia de Sud din Georgia vor integrarea în Rusia

Anatoli Bibilov este un susținător a lui Vladimir Putin, însă el nu a reușit să fie reales în funcția de „preşedinte”. Succesorul său va fi Alan Gagloev. Rusia și-a exprimat speranța că noul ales va ști să asigure „continuitatea” în relațiile cu Moscova.

Regiunea pro-rusă Osetia de Sud din Georgia a jucat un rol important în războiului ruso-georgian din 2008, în urma căruia Kremlinul i-a recunoscut independența. În 2008 a fost recunoscută și independența regiuni separatiste georgiene, Abhazia. Pentru a-și arăta susținerea, Rusia a instalat baze militare în cele două regiuni.

Declarația cu privire la referendumul de integrare a acestui teritoriu în Rusia a fost făcută în cea de-a 79-a zi a invaziei ruse în Ucraina, notează AFP. Conflictul a izbucnit după ce președintele Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Reamintim faptul că, în2008, Rusia a atacat Georgia, al cărei guvern lupta împotriva milițiilor pro-ruse în această regiune, după ce acestea bombardaseră localități georgiene. Aici luptele s-au încheiat după cinci zile. Focul a fost oprit în urma unor negocieri dintre Rusia și Uniunea Europeană. Chiar dacă conflictul nu a fost unul de lungă durată, au fost înregistrate victime. Potrivit bilanțului, este vorba despre peste 700 de morţi. De asemenea, a fost provocată strămutarea a zeci de mii de georgieni.