EXCLUSIV. Acuzat că e filorus, Dan Puric își clarifică poziția față de Putin! A spus-o în direct, cu subiect și predicat (VIDEO)

EXCLUSIV. Acuzat că e filorus, Dan Puric își clarifică poziția față de Putin! A spus-o în direct, cu subiect și predicat (VIDEO) Sursa foto: Kremlin

Actorul și regizorul Dan Puric a fost acuzat public, cu mult dinaintea începerii războiului din Ucraina, că are simpatii pro-ruse și este un rusofil convins. Invitat în podcastul EVZ Play cu Robert Turcescu, acesta a dorit să își lămurească poziția.

Unii îl acuză că e filorus, putinist și suveranist, alții îl consideră un patriot naționalist. Dan Puric a dorit să clarifice controversa publică a simpatiilor sale.

Puric: Îl consider pe Putin responsabil, dar nu numai pe el

Întrebat cine este responsabil de conflictul dintre Ucraina și Rusia, Puric a răspuns fără ezitare: „Se face propaganda asta Puric-Putin. Da, îl consider pe Putin responsabil pentru ceea ce se întâmpla în Ucraina, dar nu numai pe el. Consider tot contextul internațional care a dus la izbucnirea acestui conflict”.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

În context, artistul a mărturisit că a dorit să meargă mai în profunzine, și anume la cauzele unui război: „Întodeauna m-am întrebat care sunt cauzele unui război, cine l-a cauzat. Mie mi se pare și pe planul acesta evanghelic...  Și în postul Paștelui două popoare ortodoxe se nimicesc“, a mai declarat Dan Puric în cadrul emisiunii EVZ Play. „Cred că e prima oară când două popoare ortodoxe se nimicesc în halul acesta.”, a completat invitatul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii și-au uitat resentimentele față de ucraineni

Actorul TNB a ținut să sublinieze că, dincolo de retorica războiului, minoritatea română din Ucraina este foarte oprimată. Dan Puric a relatat că ori de câte ori a fost în țara vecină, în turnee, când auzeau limba română minoritarii români de acolo începeau să plângă. De asemenea, actorul a apreciat ajutorul pe care l-au oferit românii refugiaților ucraineni, însă se teme că într-un context similar România nu ar fi la fel de susținută.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

„Ați văzut ce rapid poporul român a uitat resentimentele față de ucraineni. Ați pus vreodată problema dacă eram în aceeași situație ca Ucraina, pe noi cine ne-a fi primit. Există și o vorbă, România are un singur prieten și acela este Marea Neagră. Trebuie să ne cunoaștem statutul. Nouă ne lipsește înțelepciunea diplomatică. Noi nu avem armată, nu avem econimie și stiți ce nu mai avem, nu mai avem mentalul de apartenență”, a mai spus Dan Puric în cadrul podcastului EVZ Play.

Jurnalistul Robert Turcescu și-a exprimat convingerea că Volodimir Zelenski nu își va exprima vreun regret pentru ignorarea drepturilor românilor din Ucraina și a anunțat că pune pariu în acest sens, pe care ulterior l-a câștigat prin conținutul discursului ținut de președintele ucrainean în Parlamentul țării.

UT