Top alimente care previn căderea părului. De ce este foarte important să le consumi

Top alimente care previn căderea părului. De ce este foarte important să le consumiSursa: Dreamstime.com

Este bine cunoscut faptul că stresul vieții cotidiene ne poate cauza mari probleme de sănătate, iar reacțiile organismului la factorii stresori sunt unele diversificate. Printre cele mai des întâlnite efecte ale acestuia sunt episoadele de depresie, scăderea sau creșterea în greutate ori chiar căderea excesivă a părului. Din fericire, o dietă sănătoasă vă poate scăpa de efecte nedorite.

Există o serie de obiceiuri alimentare care pot să stimuleze creșterea firului de păr, dar și să prevină căderea acestuia.

Dacă decidem să adoptăm un stil de viață caracterizat de o dietă echilibrată, care să conțină cât mai mulți nutrienți, suntem cu un pas mai aproape de rezolvarea problemei podoabei capilare.

Spanacul, nelipsit din dietă

Acesta are în componență o sursă semnificativă de fier, vitamina A, vitamina C, dar și proteine. Cei care au un nivel redus de vitamina D în organism pot suferi subțieri ale firului de păr, arată studiile în domeniu.

Mai mult, spanacul are și sebum în componența sa, un balsam natural pentru părul sănătos, dar și magneziu, calciu, potasiu sau acizi grași Omega-3, ce au rolul de a menține scalpul sănătos, dar și de a oferi un efect de păr lucios.

Nu doar spanacul este bogat în fier, un element esențial pentru transportarea nutrienților către rădăcina firului de păr, ci toate legumele care prezintă frunze verzi, astfel că dacă avem în vedere o dietă bazată pe fier, opțiunile alimentare sunt destul de diversificate.

Morcovii, un element de adăugat în dietă

Pentru un păr lung și mătăsos avem nevoie și de morcovi în dieta zilnică, căci vitamina A din componența lor are rolul de a stimula creșterea părului. Dimpotrivă, cei care suferă de deficiențe de vitamina A se pot confrunta cu mâncărimi sau uscăciune în zona scalpului, conform Doctorulzilei.ro.

Nucile sunt și ele benefice în această privință, căci, pe lângă încetinirea procesului de îmbătrânire, acestea ne pot ajută să prevenim efectele neplăcute ale pierderii părului.

„Nucile conțin nutrienți care sunt importanți pentru un păr sănătos și pentru prevenirea căderii părului, cum ar fi vitamina E, acizi grași omega-3, zinc, seleniu și proteine”, spune Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim, citată de eatthis.com.

Peștele, recomandat celor care vor să aibă grijă de părul lor

„Somonul și alți pești grași sunt bogați în acizi grași omega 3, vitamina D și proteine, iar somonul conține în mod specific seleniu și vitamina B, care sunt toți nutrienți importanți pentru un păr sănătos”, transmite medicul Young.

Conform autorului, Morgyn Clair, ce a scris Fit Healthy Momma, „corpul tău nu poate produce acizi grași omega-3 singur, așa că este vital să-i obții din dietă”.

Portocalele pot fi și ele de ajutor

Acestea sunt surse bogate în vitamina C, flavonoide, antioxidanți, beta-caroten, fibre și magneziu, iar astfel de elemente pot favoriza creșterea părului, alături de modificarea texturii acestuia.

De asemenea, portocalele pot fi de ajutor în  a combate mătreța, una dintre cauzele care favorizează pierderea podoabei capilare.

Și ouălele sunt de ajutor din această perspectivă, grație nutrienților lor.

„Ouăle conțin nutrienți pentru un păr sănătos, cum ar fi biotina, zincul și seleniul antioxidant”, spune Young. „Sunt și bogate în proteine, un nutrient important, care ajută la prevenirea căderii părului. De fapt, s-a descoperit că dietele sărace în proteine ​​duc la căderea părului”.

Ne puteți urmări și pe Google News