Noi pastile care să combată problemele survenite în urma schimbărilor de fus orar vor fi lansate pe piață

Noi pastile care să combată problemele survenite în urma schimbărilor de fus orar vor fi lansate pe piață Un pasager a oprit decolarea avionului. Sursa: arhivă EVZ

Retailerul High Superdrug a lansat noi tablete pentru a ajuta britanicii să învingă frica de zborurile pe distanțe lungi. Tabletele de melatonină sunt potrivite pentru călătorii cu vârsta peste 18 ani și vin în cutii de 10 sau 20.

Pentru un pachet de 20 de tablete, britanicii vor trebui să plătească 24 de lire sterline - dar se vor putea adapta rapid la noul fus orar. Mii de britanici sunt pregătiți să decoleze în preajma sărbătorilor de Paște, dar zborurile pe distanțe lungi pot face ravagii pentru corpul tău. Dr Sara Kayat a spus că schimbarea de fus orar este o problemă temporară de somn care afectează persoanele care călătoresc în țări cu diferite fusuri orare.

Probleme în călătoriile lungi

„Poate să apară atunci când ceasul tău intern, funcția care îi lasă corpului să știe când să stea treaz și când să doarmă, este perturbat de un nou fus orar și desincronizează ceasul tău intern.”

Anul acesta, mulți oameni vor călători în străinătate pentru prima dată de când pandemia de Covid-19 a oprit călătoriile în străinătate pentru mulți britanici. Datele de la Superdrug arată că a existat o creștere cu 286% a cererii de servicii și produse de călătorie față de cifrele de anul trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tratamentul împotriva malariei a crescut cu 272 la sută, iar produsele de sănătate intestinală au crescut cu 317 la sută. Michael Henry, directorul de asistență medicală al Superdrug, a adăugat: „Acum, că oamenii călătoresc mai liber, se gândesc la destinații pe distanțe mai lungi, în care schimbarea de fus orar poate afecta corpul uman. Tabletele noastre oferă cumpărătorilor opțiunea de a reduce impactul acestei probleme.”

Eficiența pastilelor de melatonină

Pentru majoritatea oamenilor, schimbarea de fus orar dispare în două zile, dar pastilele de melatonină ar putea ajuta la reglarea tiparelor de somn. Acest lucru se întâmplă prin creșterea nivelului de melatonină, care vă ajută corpul să doarmă. În funcție de câte fusuri orare schimbați, aceste simptome ar putea dura câteva zile. Dacă nu doriți să luați un supliment, există câteva modalități naturale de a ajuta la ameliorarea problemelor privind schimbarea de fus orar. Experții spun că pentru a evita problemele ar trebui să încerci să-ți începi călătoria odihnit și după o noapte de somn bun, potrivit The Sun.