Evenimentul Zilei > Social > Curg banii pentru angajații din acest domeniu: Urmează trei majorări salariale. Prima se aplică în această lună
Curg banii pentru angajații din acest domeniu: Urmează trei majorări salariale. Prima se aplică în această lună

Curg banii pentru angajații din acest domeniu: Urmează trei majorări salariale. Prima se aplică în această lună

Vești foarte bune pentru peste 1.000 de angajați români din această categorie. În plină criză economică, persoanele care prestează activitate în acest sector vor putea beneficia de mai mulți bani. Autoritățile locale au luat decizia de a majora salariile nete ale acestor angajați cu suma de 150 de lei, în anumite condiții. Creșterea salarială va fi aplicată de la 1 noiembrie. Urmează, însă, două alte majorări și în anul 2022.

Mai mulți bani pentru cei 1.184 de angajați ai Companiei de Transport Public (CTP) din municipiul Iași. Primăria orașului a anunțat o majorare a veniturilor salariaților, începând cu data de 1 noiembrie, cu suma de 150 lei.

Salariul angajaților CTP se va majora, în anumite condiții

„Încă de la început, primarul Mihai Chirica a demonstrat cu documente că nu poate fi acceptată o creștere a salariilor cu 40%, așa cum fusese prima solicitare a sindicatelor, acest lucru putând duce la falimentul direct al CTP.

Dacă, în urma analizei capacității de suportabilitate a bugetului aprobat al CTP se demonstrează că acest lucru este posibil și după obligarea conducerii CTP de eliminare a costurilor inutile, de simplificare a procedurilor și de creștere a productivității muncii, atunci se poate realiza o creștere etapizată a salariului net”, a transmis Primăria Iași, vineri, 5 noiembrie.

Cu cât cresc sumele pentru angajați în 2021 și 2022

Astfel, dacă se întrunesc condițiile amintite anterior, salariul angajaților CTP Iași va crește, începând cu data de 1 noiembrie 2021, cu suma de 150 lei net.

Administrația locală a transmis că, în anul 2022, vor mai avea loc două majorări ale sumelor încasate de salariați, astfel: după aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al CTP Iași, însă nu mai târziu de data de 1 aprilie, salariile nete vor crește cu 150 de lei; începând cu data de 1 octombrie, salariul va crește cu suma de 200 de lei net.

Grilele de salarizare vor fi simplificate

„Este de menționat că, față de aceste creșteri ale veniturilor nete de care vor beneficia lunar 1.184 de angajați, vor exista și eforturi financiare provenite din sumele datorate statului și instituțiilor de asigurare, eforturi care trebuie luate în calcul la acordarea acestor beneficii”, a mai transmis Primăria Iași.

În ceea ce privește grilele de salarizare CTP, administrația municipală a precizat că acestea vor fi simplificate astfel încât instituția va urma să prevadă aproximativ 20-25 de poziții. Acestea vor fi „diferențiate în funcție de secții, la maxim patru grupe de salarizare, de la debutant până la persoanele aflate în apropierea vârstei de pensionare”, potrivit Primăriei Iași.