Gerard Depardieu îl atacă dur pe Vladimir Putin: „Poporul rus nu este responsabil de excesele nebuneşti ale conducătorilor”

Gerard Depardieu îl atacă dur pe Vladimir Putin: „Poporul rus nu este responsabil de excesele nebuneşti ale conducătorilor” Sursa: Dreamstime.com

Deși în trecut a vorbit în alți termeni la adresa liderului rus, Vladimir Putin, celebrul actor Gerard Depardieu ia atitudine în privința măsurilor radicale comandate de președintele Federației, cu privire la conflictul sângeros din Ucraina. Depardieu a declarat că vrea să cedeze „victimelor ucrainene ale acestui tragic război fratricid”, toate veniturile sale obținute de pe urma concertelor pe care le va susține în capitala Franței, începând de vineri, 1 aprilie.

Faimosul actor francez, Gerard Depardieu se dezice de cel despre care se spune că i-ar fi fost apropiat în trecut, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, asta pentru că joi, 31 martie, actorul a blamat felul în care a acționat acesta în Ucraina.

„Poporul rus nu este responsabil de excesele nebuneşti și inacceptabile ale conducătorilor lui, cum este Vladimir Putin”, susține actorul, conform AFP.

Gerard Depardieu, cetățean al Federației Ruse

Actorul francez a plecat din țara sa natală în anul 2013, dorind a obține cetățenia rusă, într-un moment în care președintele Franței de atunci, Francois Hollande, decisese să majoreze taxele pentru cetățenii înstăriți. Prin plecarea sa din Hexagon, Depardieu a dorit să manifeste o formă de protest față de conducerea de la acea vreme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, actorul Depardieu are un dosar în care este acuzat de viol și agresiune, din anul 2018, fapte petrecute chiar în locuința sa din Paris, victima sa fiind o tânără actriță. Despre aceste acuzații, Depardieu afirma că sunt „fără temei”.

Actorul francez se implică în războiul din Ucraina

Deși a devenit apropiat al lui Putin, Gerard Depardieu a condamnat agresiunea asupra poporului ucrainean, cerând chiar organizarea unor negocieri de pace, la doar câteva zile de la invadarea Ucrainei.

„Rusia şi Ucraina au fost întotdeauna ţări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Am spus: «Opriţi armele şi negociaţi!»”, cerea Gerard Depardieu în data de 1 martie, conform aceleiași surse.

Mai mult, Depardieu a declarat că vrea să cedeze „victimelor ucrainene ale acestui tragic război fratricid”, toate veniturile sale obținute de pe urma concertelor pe care le va susține în capitala Franței, începând de vineri, 1 aprilie.

Depardieu, fost fan al lui Vladimir Putin

Gerard Depardieu a declarat de mai multe ori că Rusia este o „mare democraţie”. Actorul avea doar cuvinte de laudă la adresa lui Vladimir Putin, pe care l-a asemănat cu Papa Ioan Paul al II-lea, dar părerea lui s-a schimbat radical.

În urmă cu o lună, afirmațiile vedetei au șocat toată omenirea. Acesta nu credea că va începe un nou război și îi lua apărarea lui Vladimir Putin.

„Voi spune ceea ce cred despre Putin: națiunea rusă are nevoie de o persoană exact ca aceasta – cu un temperament rusesc. Putin încearcă să redea poporului doar un pic de demnitate”, a declarat actorul.

Acesta postase o poză cu el și președintele rus, părând foarte apropiați. De asemenea, Depardieu a declarat la televiziunea franceză: „Lăsați-l pe Vladimir în pace”.

Actorul a fost foarte dezamăgit de statul ucrainean după ce l-a trecut pe o listă neagră,  pe motiv că a refuzat să recunoască independența fostului stat sovietic.

Ministerul Culturii ucrainean nu a oferit niciun motiv oficial pentru această interdicție, la momentul respectiv. Totuși, la scurt timp după acest eveniment, autoritățile din Ucraina au declarat că Depardieu și alte vedete internaționale de film prietenoase cu Rusia sunt o reală amenințare la adresa securității naționale, iar filmele lor trebuie interzise de urgență.