EXCLUSIV. Dezastru total pentru Ucraina! Greşeala pe care a făcut-o Volodimir Zelenski. A intrat în dizgrația Occidentului (VIDEO)

EXCLUSIV. Dezastru total pentru Ucraina! Greşeala pe care a făcut-o Volodimir Zelenski. A intrat în dizgrația Occidentului (VIDEO) Sursa: Yanosh Nemesh | Dreamstime.com

Jurnalistul Ion Cristoiu a revenit în arena EVZ-Play pentru o nouă serie de analize, comentarii şi dezvăluiri legate de criza mondială generată de războiul ruso-ucrainean. O observație de ultimă oră a jurnalistului se referă la poziția oscilantă a Occidentului față de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Într-o intervenție în podcastul lui Robert Turcescu, jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a remarcat dublul standard al Occidentului față de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Schimbarea de ton s-a observat subtil în ultima perioadă, astfel că americanii, care la un moment dat aveau un dialog direct cu liderul Ucrainei chiar în Congres, par să transmită că nu mai sunt atât de interesați să îi susțină imaginea de erou planetar.

Turcescu: Până când o să zică occidentalul suferim de frig, de foame, dar slava Ucraina?

În opinia jurnalistului Robert Turcescu, lumea occidentală nu mai este atât de entuziastă în a apăra Ucraina, schimbare de percepție care coincide exact cu creșterea galopantă a inflației și cu penuria de alimente. „Zelenski băiat frumos și discurs interesant, campanii de PR, până când o să zică occidentalul, da domne, suferim de frig, de foame, dar slava Ucraina?", a întrebat moderatorul.

Cristoiu: Dacă te sperii de o răceală ușoară, cum o să accepți să trăiești prost?

Invitatul său a remarcat că mulți văd o asemănare între poziția vesticilor față de războiul din Ucraina și atitudinea lor de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ion Cristoiu

„Este o prostie, cetățeanul occidental era deja cucerit de Hitler. (...) Cetățeanul occidental nu se uita la televizor și nu se înduioșa, hai să nu mai trăiesc așa de comod că democrația trebuie salvată. Chiar era în război. În cazul de față occidentalii au dovedit că le e atât de frică de o boală încât au stat în casă. E vorba de un cetățean îmbuibat. Dacă tu te sperii de o răceală ușoară, cum o să accepți să trăiești prost?", a remarcat Ion Cristoiu.

„Cei de la Oscar au intuit că cetățeanul american nu mai vrea să audă"

Publicistul a adus în discuție momentul Galei Oscar de duminică, în care vede o evidentă schimbare de macaz. „Zelenski a insistat, nu au vrut ei (n.r. - să îl includă în program cu un discurs). E cel mai grav semnal. Cei de la Oscar sunt interesați de rating și au intuit o chestie: cetățeanul american nu mai vrea să audă".

„L-au făcut din eroul, minunatul Zelenski, fetele aveau vise erotice...Ușor ușor lumea începe: dar ce-i cu ăsta, mă?", a completat moderatorul.

Ion Cristoiu a explicat că e vorba de două fenomene foarte interesante de psihologie colectivă: oboseala colectivă atât a maselor, cât și a mass-media.

Podcastul în variantă completă poate fi vizionat aici: