Vânzarea clubului Chelsea va dura mai mult decât se aștepta. Comentariile islamofobe pun bețe în roate unei posibile achiziții

Vânzarea clubului Chelsea va dura mai mult decât se aștepta. Comentariile islamofobe pun bețe în roate unei posibile achiziții Sursa: Ankitrai259 | Dreamstime.com

Proprietarii Chicago Cubs, care licitează pentru clubul Chelsea din Premier League, și-au prezentat acreditările antirasism, după o reacție în Anglia la comentariile ofensive ale tatălui președintelui echipei de baseball.

Au trecut trei ani de când patriarhul familiei Joe Ricketts și-a cerut scuze după ce Splinter News a publicat e-mailuri în care îl prezentau făcând comentarii islamofobe, precum „Islamul este un cult și nu o religie”. Comentariile au căpătat o nouă atenție în timpul concursului de licitație pentru cumpărarea lui Chelsea, care a fost scos la vânzare după ce proprietarul rus, Roman Abramovici, a fost sancționat de guvernul britanic pentru legăturile sale cu președintele rus Vladimir Putin, pe fondul războiului cu Ucraina.

Paul Canoville, primul jucător de culoare al lui Chelsea, a postat pe Twitter „un mare NU antirasism la oferta lui Ricketts”. Firma de comunicare din Londra însărcinată de familia Ricketts să avanseze licitația spune că Joe Ricketts nu este implicat în licitație, care este condusă de fiul său, președintele Cubs, Tom Ricketts. De asemenea, au pus în legătură managerul fondurilor speculative Ken Griffin pentru licitație.

„Familia noastră respinge orice formă de ură în cei mai puternici termeni posibil”, a spus familia Ricketts într-un comunicat. „Rasismul și islamofobia nu au niciun loc în societatea noastră. Am dezvoltat parteneriate profunde și durabile cu comunitatea musulmană din Chicago, precum și cu toate comunitățile de culoare.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Tom Ricketts trebuia să fie săptămâna aceasta la Londra pentru a discuta oferta cu fanii. „Respectul pentru diversitate și incluziune sunt esențiale pentru valorile familiei noastre”, se spune în declarația familiei. „Dacă ne vom impune în oferta noastră pentru Chelsea, ne angajăm față de club și față de fani că vom promova activ aceste valori.”

Ofertanții echipei Chelsea

Există cel puțin șapte ofertanți cunoscuți pentru Chelsea, iar guvernul britanic trebuie să aprobe o licență pentru cumpărare, care nu-l poate vedea pe Abramovici să primească niciun venit din vânzare. Prețul de vânzare ar putea ajunge la 3 miliarde de lire sterline (4 miliarde de dolari).

Un consorțiu care licita îi include pe Todd Boehly, coproprietar al Los Angeles Dodgers, miliardarul elvețian Hansjorg Wyss și Jonathan Goldstein, un investitor imobiliar din Londra, care este CEO al Cain International. Michael Broughton, fostul președinte al Liverpool și British Airways, conduce un consorțiu care include marele Sebastian Coe, care este președintele World Athletics, membru CIO și fan Chelsea.

Magnatul imobiliar britanic Nick Candy se află în spatele „The Blue Football Consortium”, care prezintă investiții propuse de la companii din Coreea de Sud, inclusiv Hana Financial Group, C&P Sports Group și o a treia entitate nedezvăluită. Firma globală de investiții Centricus, cu sediul la Londra, care spune că supraveghează active de 38 de miliarde de dolari, a depus, de asemenea, o ofertă.

Amr Zedan, un investitor saudit născut în Los Angeles, și-a înregistrat oferta la Raine Group - banca care supraveghează vânzarea campionilor europeni și mondiali în vigoare, potrivit The Times of Israel.