E oficial! Cei 2.500 de angajați de la TMK Artrom își vor primi salariile. Marcel Ciolacu: Guvernul a da dovadă de responsabilitate

E oficial! Cei 2.500 de angajați de la TMK Artrom își vor primi salariile. Marcel Ciolacu: Guvernul a da dovadă de responsabilitate Sursa: Arhiva EVZ

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a anunțat că cei 2.500 de angajați de la combinatul TMK Artrom din Slatina, își vor primi salariile restante.

Oamenii nu și-au mai primit salariile după ce Guvernul României a decis să instituie o blocadă asupra tuturor firmelor cu capital rusesc, în cadrul planului de sancțiuni impuse Rusiei de către Uniunea Europeană.

PSD a criticat că aceste decizii s-au aplicat haotic fără să se țină cont de muncitorii români care lucrează în aceste firme, chiar dacă ele sunt controlate de oligarhii ruși.

„Mă bucur că autoritățile statului au înțeles situația celor 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, neplătiți de peste două săptămâni din cauza aplicării haotice a sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși și au deblocat plata salariilor! Știu că actul care permite companiei să plătească salariile, furnizorii și instituțiile de credit este în drum spre Monitorul Oficial, pentru publicare. Salut faptul că Guvernul a dat dovadă de responsabilitate și maturitate, rezolvând situația de criză de la această uzină de care depind alte companii importante din industria românească”, a scris Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Muncitorii români vor fi apărați de PSD

Liderul celui mai important partid politic din România mai susține că muncitorii români vor fi apărați și cp ei nu trebuie pedepsiți pentru ceea ce face Vladimir Putin sau Rusia.

”Da, statul trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a bloca orice posibil flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru noi, cei de la PSD, prioritari sunt însă #românii și locurile de muncă, precum și susținerea #economiei românești care trebuie să funcționeze cât mai bine, chiar și în această perioadă pe care conflictul din Ucraina o complică atât de mult!”, a scris Ciolacu.

Băncile au blocat conturile combinatului

După instituirea sancțiunilor împotriva Rusiei, băncile din România cu care lucrează combinatul de la Slatina, au decis să blocheze conturile. Asta a dus la o incapacitate de plată și la neplata salariilor către cei 2.500 de angajați.

Decizia de blocare a conturilor a fost luată ca urmare a sancțiunilor impuse oligarhilor din Rusia. Acționarul rus a cedat deja acțiunile către altă companie din Cipru, dar transferul încă nu a fost operat.

„La momentul actual ne aflăm, din păcate, într-un blocaj financiar. Conturile noastre, ale TMK Artrom, au fost blocate. Toate sunt repercusiuni ale războiului din Ucraina. Știți și dumneavoastră că tot ceea ce înseamnă acționariat rus a trecut printr-o filieră foarte dură și anumite persoane, cele mai multe din Rusia sau firmele care sunt conduse de persoane din Rusia pățesc ce pățim și noi”, a declarat Cristi Gheorghe – lider de sindicat “Solidaritatea” din cadrul TMK Artrom.