Prea multă carne poate duce la probleme de sănătate. Ce au descoperit cercetătorii

Prea multă carne poate duce la probleme de sănătate. Ce au descoperit cercetătorii Sursa: pixabay

Un nou studiu sugerează că o dietă cu prea multe proteine poate cauza probleme grave de sănătate la bărbați. Aceasta înseamnă că multe diete sărace în carbohidrați pot avea un efect negativ asupra testosteronului și cortizolului la bărbați.

Nutriționiștii Joseph Whittaker și Miranda Harris și-au publicat studiul în NutritionandHealth, un jurnal academic. Cercetătorii au comparat rezultatele între participanțiicare urmează o dietă bogată în carbohidrați și participanții care participă la o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați. În dieta săracă în carbohidrați, caloriile lipsă au fost înlocuite cu proteine.

Proteinele afectează testosteronul

Pentru studiu, o dietă bogată în proteine ​​a fost definită ca o dietă în care mai mult de 35% din calorii provin din proteine. O dietă care a fost alcătuită din mai puțin de 35% proteine ​​a fost considerată o dietă cu conținut moderat de proteine.

Cercetătorul principal, Joseph Whittaker, a explicat că pare să existe o legătură între consumul de prea multe proteine ​​și nivelul scăzut de testosteron, a raportat New York Post. Dietele bogate în proteine ​​au provocat o afecțiune pe care au numit-o intoxicație cu proteine.Această afecțiune apare atunci când organismul descompune prea multe proteine, ceea ce duce la niveluri ridicate de amoniac, care apoi devin toxice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dieta trebuie să fie sănătoasă

Whittaker a teoretizat că motivul pentru care acest lucru cauzează niveluri scăzute de testosteron este că organismul încetează să producă hormoni în timp ce se concentrează pe combaterea intoxicației cu proteine, potrivit Fox News.

Există totuși beneficii în a consuma o cantitate adecvată de proteine. Acestea includ ajutarea corpului să-și construiască mușchi și să se simtă plin pentru perioade mai lungi de timp. De asemenea, dietele sărace în carbohidrați au arătat rezultate pozitive în studiile anterioare și pot fi o metodă eficientă pentru pierderea în greutate, cu condiția ca persoana care urmează dieta să fie una sănătoasă.