Gafă uriașă făcută de Rusia! Vladimir Putin a ajuns de râsul lumii: Nimeni nu plănuieşte vreo excursie turistică în Rusia. VIDEO

Gafă uriașă făcută de Rusia! Vladimir Putin a ajuns de râsul lumii: Nimeni nu plănuieşte vreo excursie turistică în Rusia. VIDEO Sursa foto: Kremlin

SUA, alături de aliații săi, au impus sancțiuni dure Rusiei, care a replicat cu propria listă neagră. Doar că autoritățile de la Kremlin au făcut o gafă uriașă. Au greșit numele președintelui american și au pus pe listă numele tatălui său care este decedat. Casa Albă a ironizat deciziile Moscovei și a spus că niciun oficial american nu plănuiește să meargă în excursie în Rusia.

Casa Albă a anunțat marți, 15 martie, că economia Rusiei a fost afectată din plin din cauza sacțiunilor adoptate de SUA și aliații săi. Rubla s-a prăbușit, a crescut inflația în Rusia, iar economia de la Moscova este la un pas de colaps, relatează DPA. Jen Psaki a subliniat și că presiunea asupra oligarhilor afiliaţi lui Putin urmează să crească.

„Am transformat războiul preşedintelui Vladimir Putin într-un eşec strategic. Costurile fără precedent pe care le-am impus alături de aliaţi şi parteneri au şters 30 de ani de progres economic. Preşedintele Putin însuşi a cerut cu insistenţă asta. Totul s-a întâmplat în mai puţin de o lună", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Casa Albă ia la mișto Rusia

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a irozinat răspunsul Rusiei care a impus sancțiuni împotriva preşedintelui Joe Biden şi a altor politicieni americani. Ministerul de Externe de la Moscova a publicat marţi propria listă de 13 persoane care nu mai pot intra în Rusia.

Pe lângă președintele american, pe ea se află secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, secretarul Apărării, Lloyd Austin, consilierul de securitatea naţională Jake Sullivan şi Jen Psaki însăşi, precum şi fostul secretar de stat Hillary Clinton

„Aş observa mai întâi că preşedintele Biden se numeşte Junior, aşa că este posibil ca ei să-l fi sancţionat pe tatăl său, fie-i ţărâna uşoară", a spus Jen Psaki la Washington.

Numele complet al liderului de la Casa Albă este Joseph Robinette Biden Jr., în timp ce pe tatăl său îl chema Joseph Robinette Biden Sr., pe lista de sancţiuni aflându-se acest al doilea nume.

„Nu cred că e o surpriză pentru dumneavoastră că niciunul dintre noi nu plănuieşte vreo excursie turistică în Rusia", a mai afirmat purtătoarea de cuvânt în faţa jurnaliştilor.

Noi sancțiuni de la UE

Uniunea Europeană a interzis marţi exporturile de bunuri de lux în Rusia pentru a sancţiona stilul de viaţă somptuos al elitelor care îl susțin pe Vladimir Putin, relatează AFP.

Pe lista bunurilor interzise spre export în Rusia se află şampania, vinurile, alcoolul, trufele, caviarul, parfumurile şi produsele cosmetice, articolele din piele, hainele şi lenjeria, pantofii, mănuşile şi pălăriile, perlele şi diamantele, produsele electronice şi smartphone-urile, ceasurile şi instrumentele muzicale, maşinile şi motocicletele, articolele sportive şi consolele video, iahturile, antichităţile şi obiectele de artă.

„Cei care susţin maşina de război a lui Putin nu mai trebuie să profite de stilul lor de viaţă somptuos în timp ce peste oamenii nevinovaţi din Ucraina cad bombe. Exporturile noastre de astfel de produse spre Rusia s-au ridicat la 3,5 miliarde de euro anul trecut. Este o parte relativ redusă din exporturile totale de produse de lux ale UE spre întreaga lume, care se ridică la circa 80 de miliarde de euro pe an", a spus preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit sursei citate. .

Ne puteți urmări și pe Google News