Casa Albă confirmă vizita lui Joe Biden la Bruxelles. NATO se reunește într-un summit extraordinar

Casa Albă confirmă vizita lui Joe Biden la Bruxelles. NATO se reunește într-un summit extraordinar Sursă: Palinchak | Dreamstime.com

Președintele Statelor Unite va participa, la Bruxelles, la un summit NATO convocat de urgență. Principala temă care va fi abordată este legată de invazia Rusiei în Ucraina, Informația a fost confirmată oficial de Casa Albă. Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg a confirmat convocarea unui summit extraordinar pe 24 mrtie.

Președintele Joe Biden va călători în Europa, la Bruxelles și se va întâlni cu liderii NATO, săptămâna viitoare. Informația a fost confirmată Casa Albă prin secretarul de presă Jen Psaki. Potrivit spuselor sale, Joe Biden va discuta despre eforturile de apărare în curs ale alianței ca răspuns la războiul declanșat de Rusia în Ucraina. De asemenea, el va reafirma angajamentul SUA față de aliații NATO în timpul întâlnirii din 24 martie, relatează CNBC.

„El va participa, de asemenea, la un summit programat al Consiliului European pentru a discuta despre preocupările noastre comune cu privire la Ucraina. Este vorba despre eforturile transatlantice de a impune sancțiuni economice Rusiei și de a oferi sprijin umanitar celor afectați de violențe. De asemenea, vor fi abordate alte provocări legate de conflict”, a declarat Jen Psaki.

Secretarul de presă de la Casa Albă a refuzat să confirme dacă Joe Biden va merge și în Polonia, un aliat NATO care are o contribuție importantă în criza umanitară din Ucraina. Ea a refuzat, de asemenea, să confirme speculațiile potrivit cărora președintele Statelor Unite s-ar putea întâlni personal cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski, decizie fără precedent! Putin mai primește o lovitură. Ucraina poate confisca toată averea Rusiei de pe teritoriul său

Sursa: Arhiva EVZ

NATO se reunește săptămâna viitoare de urgență

Cu puțin timp înainte de anunțul făcut de Casa Albă, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că a convocat un summit extraordinar al Alianței. El a precizat că vor fi discuții despre posibilitățile de a susține Ucraina, în continuare, în războiul contra Rusiei. Aceasta în timp ce țara își petrece a treia săptămână de luptă împotriva.

„Am convocat un summit extraordinar pe 24 martie la sediul central NATO. Vom aborda problematica legată de invazia Rusiei în Ucraina și vom preciza sprijinul nostru puternic pentru această țară. De asemenea vom aborda problemele legate de consolidarea apărării NATO și descurajarea oricărei agresiuni. În acest moment critic, America de Nord și Europa trebuie să continue să fie împreună”, a anunțat Jens Stoltenberg.

Secretarul apărării, Lloyd Austin, se întâlnește cu miniștrii apărării din NATO pentru o reuniune de două zile la sediul alianței din Bruxelles. După această reuniune, Austin se va deplasa în Slovacia și Bulgaria, state membre NATO.

„Vom aborda situația din Ucraina, dar vom vorbi și despre unele chestiuni pe termen mai lung despre cum ar trebui să se poziționeze NATO în viitor", a declarat ambasadorul SUA la NATO, Julianne Smith, într-o convorbire telefonică cu reporterii.

Ne puteți urmări și pe Google News