Rusia spune lucrurilor pe nume. Este pentru prima dată când Moscova recunoaște că invazia din Ucraina nu merge conform planului

Rusia spune lucrurilor pe nume. Este pentru prima dată când Moscova recunoaște că invazia din Ucraina nu merge conform planului

Războiul din Ucraina continuă. A început a treia săptămână de când oamenii încearcă să fugă din calea atacurilor rusești și să își găsească liniștea în altă țară. Armata ucraineană a reușit până acum să facă față cu brio invaziei, iar pentru prima dată, autoritățile de la Moscova recunosc că invazia nu se desfășoară potrivit planului inițial.

Este pentru prima dată de la debutul invaziei în Ucraina când oficialii de la Moscova recunosc faptul că operațiunea lor nu decurge conform planului inițial. Viktor Zolotov, şeful Gărzii naţionale a Rusiei, a făcut declarații cu privire la acest aspect.

"Aş spune că lucrurile nu merg atât de repede cât am vrea", a explicat duminică seara şeful Gărzii naţionale a Rusiei, Viktor Zolotov.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a susținut până acum faptul că invazia se desfăşoară exact confirm planului. Dl Zolotov, de asemenea membru al Consiliului de securitate a Rusiei, i-a criticat pe "naziştii" care "se ascund în şcoli, creşe şi case în spatele cetăţenilor paşnici, printre care femei şi copii". Totuși el se declară convins că Rusia va câștiga acest război.

Ne puteți urmări și pe Google News

Garda naţională rusă, forţă militară internă a guvernului, ia şi ea parte la războiul din Ucraina, notează lalibre.be.

Vladimir Putin trimite avertizări către Occident

Chiar dacă invazia din Ucraina nu merge conform planului, iar țara vecină este greu de cucerit, președintele rus nu renunță la planul său, din contră. Vladimir Putin trimite avertizări către Occident, atacând orașele din apropierea Europei. În ultimele zile, atacurile au avut loc și în zona de vest și foarte aproape de puncte cheie din punct de vedere umanitar, precum granița cu Polonia.

Ele pot fi considerate mici notificări. Trupele ruse și-au intensificat atacurile, la două săptămâni după invadarea Ucrainei, în zone apropiate Europei. În weekendul trecut, forțele moscovite și-au concentrat operațiunile în zona de vest a țării, foarte aproape de granițele cu două state membre ale Uniunii Europene și NATO: Polonia și România. Ofensivele au fost efectuate la Luțk, la 87 de kilometri de Polonia, și la Ivano-Frankivsk, la 153 de kilometri de granița cu România și la 100 de kilometri de Moldova.

Această mișcare a lui Vladimir Putin are ca scop împiedicarea transportul resurselor din țările aliate care și-au arătat sprijinul condiționat pentru Ucraina și care au impus sancțiuni dure Rusiei pentru a încerca să-i reducă capacitatea economică de a continua finanțarea acestui război.

Când Putin a anunțat începerea unei "acțiuni militare speciale" pe teritoriul ucrainean, principalul obiectiv al Rusiei a fost să ajungă în capitală, Kiev, cât mai curând posibil. Mai târziu, controlarea intrării în mare dinspre est a devenit și obsesia lui. Acum, Putin pare să-și fi propus un nou obiectiv: să avertizeze Europa. În acest sens, duminică trecută, guvernul Franței a indicat că Putin "nu este dispus să oprească războiul", după o conversație între Macron cu Putin și cu cancelarul german Olaf Scholz, notează Rador.