Lovitura de stat la Kremlin? Vladimir Putin, în pericol. Planul incredibil prin care se pregăteşte debarcarea acestuia

Lovitura de stat la Kremlin? Vladimir Putin, în pericol. Planul incredibil prin care se pregăteşte debarcarea acestuia

Vladimir Putin se pregătește activ să facă față unei lovituri de stat în urma umilinței pe care Rusia a suferit-o în Ucraina, potrivit unui jurnalist de investigație cu surse cheie din cadrul serviciilor secrete ruse. Mai precis, șeful de la Kremlin ar putea fi înlăturat chiar de generalii săi şi ofițerii „nemulțumiți” din serviciul de spionaj al FSB.

Andrei Soldatov, un important jurnalist de investigație rus cu surse din cadrul serviciului secret rus, a declarat pentru Channel 4 News că totul devine posibil în urma invaziei. Soldatov a dezvăluit că președintele Putin l-a plasat pe șeful serviciului extern al FSB în arest la domiciliu, când a aflat că s-ar putea da lovitura la Kremlin.

Se pare că președintele Vladimir Putin a dat vina pe FSB, succesorul post-sovietic al KGB, pentru că i-a oferit proiecții false despre cum va decurge războiul din Ucraina. Serviciul de securitate al FSB îi spusese președintelui rus că Ucraina este slabă și că ar renunța cu ușurință dacă ar fi invadată.

Putin se pregătește intens pentru a face faţă unei lovituri de stat

Afirmațiile vin după ce Oleksiy Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a dezvăluit că „aproximativ opt” generali ruși au fost demiși de la începutul conflictului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vorbind cu Matt Frei la Channel 4 News, Soldatov a spus că Putin a devenit foarte nemulțumit de informațiile militare care vin din Ucraina şi că oficialilor militari din Ucraina le era prea frică să spună adevărul președintelui Putin.

Putin crede că este cel mai informat politician din lume. Îi place să se laude cu cunoștințele sale de geopolitică. Așa că este greu să-i spui ceva ce nu vrea să audă. Nu avem de la conducere pe nimeni pe teren în Ucraina, nici un general. Avem doar oameni la Moscova care vorbesc despre cum ar trebui să se desfășoare războiul. Întregul lanț de comandă devine cu adevărat ciudat.

Matt Frei l-a întrebat dacă generalii superiori frustrați de pe prima linie în Ucraina s-ar putea alătura ofițerilor „nemulțumiți” din serviciul de spionaj al FSB pentru a se întoarce împotriva președintelui Putin și „îl dislocă”.

Totul devine posibil chiar acum. Putin este conștient de riscurile pentru securitatea sa personală

El a spus că președintele Putin își luase deja măsuri de precauție și se pregătea pentru o potențială lovitură de stat sau amenințare la adresa vieții sale. Remarcile sale coincid cu cele ale primul ministru de Externe post-sovietic al Rusiei, Andrei Kozyrev, care a declarat săptămâna trecută pentru The Times că liderul rus riscă o lovitură de stat la Kremlin. El a spus: „Cu Putin, mă aștept foarte mult să crească rezistența și nemulțumirea care va fi rezolvată într-un fel sau altul”.

În acest weekend rușii de rând au ieșit din nou în stradă pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina. Protestele au izbucnit în peste 37 de orașe din Rusia pentru al treilea weekend consecutiv, în timp ce furia crește în interiorul țării împotriva războiului și a liderului său, Vladimir Putin.

De când Rusia și-a lansat invazia, peste 14.200 de persoane au fost arestate în Rusia pentru că au participat la proteste împotriva războiului, relatează Express.