Planul incredibil al lui Vladimir Putin! Ce vrea să facă după ce a invadat Ucraina. Discuţie cu liderul din Belarus

Planul incredibil al lui Vladimir Putin! Ce vrea să facă după ce a invadat Ucraina. Discuţie cu liderul din Belarus sursa: arhivă EVZ

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko s-au aflat față în față, astăzi, la Moscova, în timpul războiului din Ucraina. Liderul de la Kremlin i-a transmis omologului său că cele două țări supuse sancțiunilor vor avea de câștigat.

Vladimir Putin s-a întâlnit, astăzi, la Kremlin, cu bunul său prieten, Aleksandr Lukașenko. Cei doi lideri ai Rusiei și Belarusului au vorbit despre războiul din Ucraina și sancțiunile economice fără precedent pe care le-au primit Moscova și Minskul.

Discuții la Moscova între Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko

„Ultimii ani au arătat că acolo unde occidentalii ne-au impus restricții, am dobândit noi competențe și le-am perfecționat pe cele vechi. Acesta este un moment oportun de a înainta către întărirea suveranității tehnologice și economice”, a spus Vladimir Putin în declarația de deschidere a întâlnirii cu liderul din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Liderul de la Kremlin a mai spus că este bucuros că a început războiul din Ucraina. El a făcut referire la  acuzațiile false privind armele biologice și centralele nucleare care ar fi în pericol dacă Rusia nu ar fi invadat. Lukașenko a mai amintit, de asemenea, de o afirmație nefondată precum că Ucraina „se pregătea să atace nu numai Donbasul, ci și-a plasat poziții și pentru a ataca Belarus”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a sintetizat joi prejudiciul economic și financiar cauzat de sancțiunile impuse de SUA, Regatul Unit și Uniunea Europeană în ultimele săptămâni: „Am izolat financiar Rusia. Rubla este în cădere liberă. Piața de valori rusă este închisă. Rusia a fost efectiv exclusă din sistemul financiar internațional”, a spus Yellen.

Avertismentul pe care l-a lansat premierul Suediei

Altfel, ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, este convins că Rusia „are alte planuri dacă va învinge Ucraina”. Oficialul avertizează țările protejate de umbrela defensivă NATO (Estonia, Letonia și Lituania), cât și cele care nu fac parte din Alianța Atlantică (Suedia și Finlanda ). Premierul crede că Vladimir Putin „are alte planuri dacă va învinge Ucraina”. Președintele rus dorește cucerirea mai multor zone, nu doar a Ucrainei.

Suedia, care a decis să trântească ușa NATO pentru a evita să genereze mai multă nesiguranță în Europa, nu exclude ca expansionismul militar rus să nu fie mulțumit doar cu ocuparea Ucrainei. Acest lucru a fost recunoscut miercuri de ministrul Apărării, Peter Hultqvist, în emisiunea „30 de minute” a televiziunii publice SVT. În opinia sa, Rusia intenționează să atace alte foste republici sovietice dacă va ieși victorioasă din ceea ce Kremlinul numește „operațiune specială” în Ucraina.