Performanță pentru sportul românesc la Campionatul European de lupte. Medalie de aur câștigată joi

Performanță pentru sportul românesc la Campionatul European de lupte. Medalie de aur câștigată joi sursa: Facebook Federația Română de Lupte

Andreea Beatrice Ana a devenit campioană europeană, joi, la competiția de lupte Under-23 ce se desfășoară în Bulgaria, la Plovdiv. Ea a trecut în finală pe Elnura Mamadova, sportivă din Azerbaidjan.

Românca Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de aur la categoria 55 de kilograme, joi, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Plovdiv (Bulgaria), după ce a învins-o în finală pe Elnura Mamadova, sportivă din Azerbaidjan.

Performanță pentru românca Andreea Beatrice Ana la Campionatele Europene de lupte Under-23. Victorie în finală și medalia de aur

Sportiva „tricoloră”, care a devenit campioana mondială la categoria de vârstă Under-23 anul trecut, a învins-o, miercuri, pe suedeza Nova Ilona Bergman în sferturi, iar în semifinale a dispus de turcoaica Zeynep Yetgil, după cum anunță Agerpres.

Alte două românce şi-au asigurat prezenţa în finalele ce sunt programate să se dispute, vineri, 11 martie. La categoria 65 de kilograme, Amina Roxana Capezan o va înfrunta în ultimul act pe poloneza Ewelina Weronika Ciunek, după ce a trecut în sferturi de letona Elma Zeidlere, iar în semifinale a învins-o pe turcoaica Yagmur Cakmak.

Ne puteți urmări și pe Google News

Beatrice Ionela Ferenţ va lupta pentru medalia de bronz la categoria 53 de kilograme

Maria Larisa Niţu a dispus în calificările categoria 72 de kilograme de estoniana Marta Pajula, în sferturi a trecut de slovaca Zsuzsanna Molnar, în semifinale a câştigat în faţa franţuzoaicei Kendra Augustine Jocelyne Dacher, iar vineri o va întâlni în finală pe poloneza Wiktoria Choluj, conform sursei citate.

De asemenea, Beatrice Ionela Ferenţ se va bate pentru medalia de bronz la categoria 53 de kilograme cu azera Gultakin Şirinova, după ce a pierdut joi în sferturi în faţa germancei Anastasia Blayvas.

Tot joi, în recalificările categoriei 68 de kilograme, Adina Ionela Irimia a fost întrecută de maghiara Noemi Szabados. România avea deja o medalie de bronz câştigată, prin Denis Florin Mihai la cat. 55 kg (greco-romane).