Cenzura a atins cote maxime! Utilizatorii TikTok pot vedea doar conținut vechi fabricat în Rusia. Mesajele anti-Rusia, blocate

Cenzura a atins cote maxime! Utilizatorii TikTok pot vedea doar conținut vechi fabricat în Rusia. Mesajele anti-Rusia, blocate TikTok se bazează cel mai mult pe clipurile lungi. Sursa foto: Arhiva EVZ

TikTok a luat decizia de a opri toate videoclipurile noi și transmisii live pe platforma sa în Rusia. Mai precis, orice conținut anti-Rusia este blocat, dar permite conținut istoric încărcat de conturile interne să rămână online, inclusiv videoclipurile serviciilor media susținute de stat.

TikTok, aplicația de partajare a videoclipurilor deținută de China a declarat duminică că a interzis transmiterea în direct și încărcarea de conținut nou în Rusia, după ce Kremlinul a incriminat răspândirea a ceea ce consideră că sunt știri false despre invazia sa în Ucraina.

Măsurile TikTok s-au extins la blocarea întregului conținut anti-rus, ceea ce înseamnă că singurul conținut pe care utilizatorii ruși îl pot vedea sunt videoclipurile vechi încărcate de conturile din Rusia.

Cenzura a atins cote maxime în Rusia

Accesul Rusiei la conținutul de internet din interiorul și din afara ţării a fost sever redus după invazia Ucrainei. Serviciile Facebook și Twitter au fost blocate de autoritățile ruse de reglementare în domeniul comunicațiilor, după ce platformele au extras conținut de la furnizorii de știri susținuți de mass-media de stat din Europa.

Twitter a lansat o versiune protejată de confidențialitate a site-ului său pentru a ocoli supravegherea și cenzura. Tracking Exposed, o organizație non-profit din UE care studiază profilarea și urmărirea utilizatorilor de internet, a descris mișcarea TikTok ca instituind un „splinternet” într-o platformă globală de social media.

„Este prima dată când o platformă globală de socializare împarte disponibilitatea conținutului la o asemenea scară”, spune organizaţia.

TikTok folosește etichete: Tass poartă acum eticheta „Media controlată de statul din Rusia”

Potrivit Tracking Exposed, care a folosit adrese IP rusești pentru a încerca să acceseze conținut TikTok anti-rus, conturile Organizației Mondiale a Sănătății și popularul TikToker Charli D'Amelio – care are 137,6 milioane de urmăritori – se numără printre cele inaccesibile în Rusia.

Duminică, TikTok a declarat că nu dorește să-și expună angajații sau utilizatorii ruși în pericol de sancțiuni penale severe, deoarece a descris serviciul ca fiind o sursă de „alinare și conexiune umană în timpul războiului”.

TikTok este a 10-a cea mai populară aplicație din Rusia. Aplicația pune acum etichete unor conturi media controlate de stat, inclusiv în Rusia, cu conținut pe conturile furnizorilor de știri deținute de stat, cum ar fi Tass, purtând acum eticheta „Media controlată de stat din Rusia”, informează theguardian.com.

 

Ne puteți urmări și pe Google News