Restricțiile au fost ridicate, Grupul de Comunicare Strategică pentru COVID-19 a fost închis. Ministerul Sănătății preia atribuțiile

Restricțiile au fost ridicate, Grupul de Comunicare Strategică pentru COVID-19 a fost închis. Ministerul Sănătății preia atribuțiile Sursa: Arhiva EVZ

Grupul de Comunicare Strategică, cel care transmitea datele despre pandemia de Covid-19, a fost desființat după eliminarea stării de alertă. Românii pot afla detalii despre situația epidemiologică de la Ministerul Sănătății.

Starea de alertă a fost ridicată în România, iar Grupul de Comunicare Strategică, cel care transmitea datele despre pandemia de Covid-19, s-a închis. Informațiile despre virus vor fi transmise de la nivelul Ministerului Sănătății.

”Începând de astăzi, 9 Martie, informațiile referitoare la evoluția situației legate de COVID 19 vor fi transmise, zilnic, în jurul orei 13.00, de la nivelul Ministerului Sănătății. Vă mulțumim pentru colaborare și pentru sprijinul acordat Grupului de Comunicare Strategica pentru mediatizarea măsurilor dispuse de autorități în toată această perioadă!”, anunță GCS.

Starea de alertă a fost ridicată în România

România revine la normal, iar virusul dispare treptat. Rata de mortalitate a scăzut, la fel ca și număr pacienților internați pe secțiile de Terapie Intensivă. Guvernul a decis să ridice starea de alertă de pe 9 martie. Vor fi eliminate și restricțiile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: arhiva EVZ

Potrivit autorităților, începând cu 9 martie 2022, va dispărea obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în țară, la accesul în localuri, magazine, instituții de spectacol și cultură. Nici masca de protecție nu va mai fi obligatorie.

Magazinele și restaurantele nu vor mai avea program doar până la 22:00, iar angajații pot renunța la telemuncă.

După ridicarea stării de alertă, documentele românilor mai rămân valabile pe o perioadă de 90 de zile. Aceștia trebuie să le refacă până în luna iunie.

Efectele ridicării stării de alertă:

- Şomajul tehnic decontat de stat are ca termen-limită de aplicare data de 31 martie 2022; - actele personale expirate pe perioada stării de alertă vor fi valabile doar până în iunie; - după 30 de zile de la terminarea stării de alertă, procesele civile și penale se vor desfășura din nou după regulile obișnuite; - nu se mai ține cont de interdicția de debranșare de la apă, canal și salubritate; - consultațiile medicale pentru cei bolnavi de COVID-19 nu vor mai fi gratis pentru românii neasigurați - medicii de medicină generală și cei cu specialități clinice și paraclinice se vor axa pe domeniul lor.