Vladimir Putin, criticat aspru de Prințul Charles: ”O agresiune brutală”. Familia Regală este alături de Ucraina

Vladimir Putin, criticat aspru de Prințul Charles: ”O agresiune brutală”. Familia Regală este alături de Ucraina Sursa foto: Igor Dolgov | Dreamstime.com

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, a vobit marţi despre acțiunile lui Vladimir Putin. Acesta a declarat că războiul dintre Rusia și Ucraina este "o agresiune brutală" şi a spus că este alături de ucraineni.

Prinţul Charles este de părere că invadarea Ucrainei de către Rusia reprezintă "o agresiune brutală". Acesta este alături de ucrainenii care și-au apărat țara, informează Reuters.

Moştenitorul tronului britanic și-a spus punctul de vedere în timpul unui discurs prin care l-a comemorat pe parlamentarul britanic David Amess, asasinat anul trecut. Charles a reamintit că tragedia din 2021 a fost "un atac la adresa democraţiei, societăţii deschise şi libertăţii însăşi". Crima a fost comparată cu războiul dintre Rusia și Ucraina.

"Vedem că aceleaşi valori sunt atacate astăzi în Ucraina într-un mod inadmisibil. Prin declaraţia de aici, ne exprimăm solidaritatea cu toţi aceia care se opun agresiunii brutale", a declarat prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News
Regina, între ciocan şi nicovală. Decizia va distruge orice urmă de respect. Prințul Andrew a pus Casa Regală pe butuci cu abuzurile sale

Sursa: Arhiva EVZ

Familia Regală a încercat să stea departe de chestiunile politice și să rămână neutră, dar nu au reușit.

Nici prinţul William, fiul cel mare al prinţului Charles şi soţia lui, Kate, nu au putut să treacă cu vederea măcelul făcut de Vladimir Putin. Aceștia şi-au exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean, "care se opune cu mult curaj" invaziei ruseşti.

Putin a fost asemănat cu Hitler

În 2014, prinţul Charles a șocat omenirea când a spus că Vladimir Putin "procedează cam la fel ca Hitler". Prinţul și-a spus părerea după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea. Ministrul rus de externe a criticat comentariul făcut de fostul soț al Prințesei Diana și a mărturisit că aceste declarații sunt "inacceptabile, scandaloase". A mai precizat că afirmațiile nu pun Familia Regală într-o lumină pozitivă.

O purtătoare de cuvânt i-a luat apărarea și a declarat : "Prințul de Wales nu ar căuta să facă o declarație politică în timpul unei conversațîi private". Deputatul conservator Alec Shelbrooke, membru al Societății Monarhiste, a declarat că reacția Rusiei a fost "scandaloasă".

"Cred că este o insultă absolută de cel mai înalt nivel să arunci cu acuzații la adresa familiei noastre regale. Charles a subliniat, pe bună dreptate, că Putin acționează exact așa cum a făcut Hitler în Sudetenland. Cred că are dreptate. Se conturează un tipar aici - ori de câte ori cineva îi ține piept lui Putin, el se întoarce și îi numește fasciști. Este un pic cam bogat", a declarat el la vremea respectivă.

Putin nu l-a iertat pe fiul Reginei Elisabeta în 2014: "Transmiteți-i cuvintele mele prințului Charles. A fost în țara noastră de mai multe ori, dacă a făcut o astfel de comparație, este inacceptabil și sunt sigur că înțelege asta ca om de manieră. L-am întâlnit personal, precum și alți membri ai familiei regale. Nu asta fac monarhii."