Rafael Nadal vrea să câștige și al patrulea titlu în turneul de la Acapulco. Sportivul are de înfruntat primii 4 clasați în topul mondial

Rafael Nadal vrea să câștige și al patrulea titlu în turneul de la Acapulco. Sportivul are de înfruntat primii 4 clasați în topul mondial sursa: facebook

Spaniolul Rafael Nadal urmează să dispute meciul pentru titlu, între 21-26 februarie, în cadrul turneul ATP 500, care se desfășoară la Acapulco. Nadal a ajuns deja în Mexic și are toate obiectivele setate pentru a câștiga.

Într-un videoclip postat de jucătorul de tenis, acesta transmite urări de bine mexicanilor:„Salutare tuturor. Sunt foarte fericit să mă întorc în Mexic şi am vrut să-i salut pe toţi prietenii mei mexicani. Ne vedem aici în toate aceste zile. O îmbrăţişare tuturor".

Nadal este pe locul 5 în clasamentul mondial, după ce și-a revendicat al 21-lea trofeu în ianuarie, la Australian Open. Jucătorul spaniol i-a detronat pe Novak Djokovic şi pe  Roger Federer, cei care au câte 20 de titluri de Grand Slam la purtător.

Cu cine se duelează Rafael Nadal la Acapulco

În toate cele trei meciuri anterioare de la Acapulco, din 2005, 2013 și 2020, Rafael Nadal și-a eliminat concurența rând pe rând, și speră că și de data aceasta va ieși câștigător. Dacă va fi așa, Nadal va avea și el patru trofee, la fel ca  David Ferrer, conaționalul său, ori ca austriacul Thomas Muster.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul competiției de săptămâna următoare, Nadal se confruntă cu numărul 2 mondial, rusul Daniil Medvedev, cu locul 3 mondial, Alexander Zverev, cu locul 4 mondial, Stefanos Tsitsipas, dar și cu cel care deține locul 6 în topul ATP, după el, italianul Matteo Berrettini.

 Rafael Nadal a refuzat să acorde autografe în turneul de la Australian Open

Sportivul a făcut un gest care a marcat lumea sportivă. Și-a cerut scuze în fața fanilor, iar comentariile nu au încetat să apară.

Rafa Nadal a avut parte de o mulțime de reușite la începutul anului 2022. Fostul lider al clasamentului mondial a câștigat partida de dublu alături de Jaume Munar în fața cuplului argentinian Sebastian Baez / Tomas Martin Etcheverry, scor 6–3, 3–6, 10–4.

sursa:facebook

La finalul meciului, fanii l-au așteptat pentru a îi cere autografe, dar acesta a refuzat. Măsurile împotriva COVID-19 nu i-au permis să fie aproape de admiratorii lui. Nadal a fost foarte dezamăgit de situație și a decis să își ceară scuze în fața acestora, dar și pe rețelele de socializare.

Într-o înregistrare video care a fost postată pe Reddit, tenismenul a fost auzit spunând că a fost instruit să nu semneze niciun autograf.

„Îmi pare foarte rău, dar nu pot semna”, a spus Nadal. „Mi-ar plăcea să semnez, dar nu pot. Îmi pare rău”, a transmis jucătorul.